A közelgő MacBook Pro frissítés sem mentheti meg a csökkenő eladásokat

HusztiD 2016.10.12. 12:40 Mac 0 db 354

macbook

Nagyon jól tudjuk, hogy az Apple meglehetősen régen frissítette a Mac vonalat, így szinte mindenki abban bízik, hogy az új modellek megjelenésével kissé felpezsdítik az állóvizet. A Gartner és IDC szakemberei ezt kicsit másképp látják, hiszen szerintük nem lesz jelentős kihatással az, ha az almások időközben mégis kiadják a legújabb, 2016-os modelleket.

Az IDC felmérése alapján az Apple a harmadik negyedévben 13 százalékos éves visszaesést könyvelhet el magának, ami a számítások szerint 5 millió eladott Mac-et jelent, az előző éves 5,76 millióhoz képest. Mi több, nem csak, hogy éves visszaesésről beszélhetünk, de a globális megoszlás csökkenéséről egyaránt. Az előző év harmadik negyedévében a PC piac eladásainak 8,1 százalékát tették ki az Apple gépei, azonban idén 7,4-re csökkennek, amivel a Lenovo, HP és Dell triója megelőzi az almásokat.

Ha a Gartner szakembereinek a véleményét nézzük, akkor ott is hasonló számítások jöttek ki. Viszont itt érdemes megemlíteni, hogy szerintük idén még az Asus is megelőzi őket a globális megoszlás alapján, amivel az Apple csupán az ötödik legnagyobb gyártó lesz a piacon.

Korábbi pletykák alapján egyébként az idei év végére várható egy MacBook line-up frissítés, s a Pro modellnél megjelenhet a Touch ID, valamint a csúcs notik megkaphatják az úgynevezett OLED érintőpanelt, ami pont a funkciógombokat hívatja felváltani. Ha valóban így lesz, akkor továbbra is kérdéses, hogy elég lesz-e ez a mértékű frissítés arra, hogy további megoszlást nyerjenek a kaliforniaiak. Meglátjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!