Új OS X malware, amely bekapcsolja a kamerát és a mikrofont

HusztiD 2016.10.10. 12:40 OS X 0 db 1 348

d

Egy biztonsági szakértő és korábbi NSA tag, Patrick Wardle új malware fenyegetettséget fedezett fel az Apple gépein. Az elmúlt napok folyamán a Virus Bulletin konferencia keretein belül bemutatta, hogy milyen veszély fenyegeti a gyanútlan felhasználókat.

A szakember elmondása alapján egy megfelelő malware programmal az illetékesek képesek hozzáférni a Mac kamerájához és mikrofonjához. Ezt leginkább úgy vehetjük észre, hogy a kameránál lévő zöld LED lámpa világít, hiszen egyelőre lehetetlen kijátszani azt, hogy ne világítson. Ennek tudatában természetesen könnyen kideríthető lenne, hogy figyelnek-e minket vagy sem, azonban ha éppen egy Skype vagy FaceTime hívást bonyolítunk le, akkor nem fog feltűnni, hiszen amúgy is világítani fog a LED.

A biztonsági szakértő óvatosságra int mindenkit, hiszen több ilyen webkamerás malware van, ami kijátssza a rendszert. Ebből kifolyólag kiadott egy programot Oversight néven, ami monitorizálja a kamerát és a mikrofont. Ebből kiindulva ha valaki épp megfigyelne minket, akkor a program azonnal jelez számunkra. Wardle alkalmazását ingyenesen tölthetitek le az objective-see.com oldalról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!