Az Apple a legértékesebb vállalat; bemutatkozott a Google iPhone-gyilkos okostelefonja – mi történt a héten?

HusztiD 2016.10.09. 15:47 Apple, Kiemelt hírek 0 db 610

Újabb hét, újabb érdekes hírek. Az elmúlt napok folyamán igencsak sokféle infók voltak, melyek közül szokás szerint összeszedtük a legjobbakat arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

screen-shot-2016-10-03-at-10-54-19-am

Csupán jövő tavasszal érkeznek az újragondol iPad modellek

A KGI elemzője hetekkel ezelőtt elmondta, hogy az Apple három új iPad bemutatását tervezi 2017 folyamán, melyek közül az egyik a 9,7 colos tabletet felváltó 10,5 colos méret lesz. A Macotakara legújabb információi lényegében ugyanezt erősítik meg, azonban kaptuk még némi extra infómorzsákat is mellé.

makotakara

Bővebben itt.

Hamarosan OLED paneleket szállít le a Sharp az Apple-nek

Az Apple jelenleg szinte minden egyes készülékében LCD kijelzőt használ, de mindez megváltozni látszik a következő évben. A Bloomberg egyik új beszámolója szerint a kaliforniai vállalat éppen tárgyalásokat folytat a Sharp-pal annak érdekében, hogy OLED paneleket szállítsanak le számukra a következő évben.

apple-developing-flexible-oled-screen-for-future-iphone-model-497707-2

Bővebben itt.

Az ökoszisztémája miatt még mindig az Apple a világ legértékesebb vállalata

Ahogyan azt megszokhattuk, az Interbrand évente készít különféle felméréseket, melynek az Apple folyamatosan a főszereplője. Legutóbb a világ legértékesebb vállalata kimutatást adták ki, amit immáron zsinórban negyedik éve az Apple vezet. Korábban éveken át a Coca-Cola diadalmaskodott, de 2013-tól már az almásoké a főszerep.

apple-store-istanbul

Bővebben itt.

Fordult a kocka: a Samsung felvásárolta Siri atyjának újabb technológiáját, a Viv-et

Érdekes hírre ébredhettünk az elmúlt napokban, ugyanis a TechCrunch ma hajnalban arról számolt be, hogy az Apple fő riválisa megszerezte az új titkos fegyverét. A Vivről már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, hiszen május folyamán nyilvánosan bemutatkozott Siri atyjának legújabb szüleménye.

viv

Bővebben itt.

Bemutatkozott a Google új telefonja, a Pixel

Kedd este folyamán a Google egy San Franciscóban tartott event berkein belül bemutatta legújabb vívmányait, melyek között ott volt legújabb okostelefonjuk, a Pixel. Hónapok óta olvashattunk különféle pletykákat az új készülékről, amelyről végül hivatalosan lehullt a lepel. Na de nézzük, milyen lett a Pixel?

chrome_2016-10-04_12-36-23

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első napjaiban megkaptuk az októberi drónvideót, láthattuk, hogy hogyan viselkedik egy ideges felhasználó, valamint kiderült, hogy október 14-től újabb országokban lesz elérhető az iPhone 7. Kicsivel később jött egy üzemidőteszt, melyben alul maradt az Apple új mobilja, majd beszámoltunk, hogy az ismert szabadalomtroll újból megfejte az almásokat, valamint azt is láthattuk, hogy mennyire strapabíró az iPhone 7 zafírlencséje.

apple-watch-series-1-vs-series-21

A héten Oroszországban is útjára eredt az Apple Pay, ami után megtudhattuk, hogy az új elsőgenerációs Apple Watch modellek is pont olyan gyorsak, mint a második szériásak. Egy fejvadász cég 1,5 milliárd dollárt fizet egy kritikus iOS 10 hibáért, valamint az almások megszüntették a harmadik generációs Apple TV gyártását. Végezetül a hét vége előtt kiderült, hogy malware-t terjeszt a Spotify, illetve egy újabb iPhone 8-hoz köthető szabadalom is felbukkant.

Ennyi jutott a negyvenedik hétre. Hogy az elkövetkezendő napok folyamán mit várhatunk? Az jelenleg nagyon jó kérdés, de feltehetően lesznek további érdekességek az iPhone 7 kapcsán, valamint az október végi pénzügyi konferenciához közeledve talán különféle elemzéseket is kaphatunk az ismertebb szakértőktől.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!