Csökkenő Apple Watch eladásra számít Ming-Chi Kuo

HusztiD 2016.10.07. 10:25 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 134

apple-watch-diary1

Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, hiszen elárulta, hogy a következő hónapok folyamán csökkenni fog az Apple Watch iránti kereslet. Legalábbis ezt a legújabb elemzéseiből tudhatjuk meg, mely szerint 15-25 százalékos visszaesés várható.

A szakértő szerint a baj csupán annyi, hogy erősen limitáltak az Apple Watch funkciói. Itt konkrétan négy dolgot emelt ki: nincs rá semmilyen ütős alkalmazás, nem rendelkezik kimagasló üzemidővel, iPhone nélkül használhatatlan, valamint multi-touch funkciók sincsenek benne.

Ha elhanyagoljuk a divat kategóriát, akkor könnyen észrevehetjük, hogy ebben a négy dologban szenved igazán hiányt az okosóra. Az elemző szerint az sem tesz jót a készüléknek, ha minden este a töltőn hagyjuk a készüléket, hiszen jelentősen megrövidíti az akkumulátor élettartamát, ha mindig rajta hagyjuk órákon át.

Ming elmondása alapján az első generációs Apple Watch-nak továbbra is nagy szerepe lesz a piacon, hiszen az almások jóval olcsóbban kínálják, mint az újakat. Ha helyesek az elemzései, akkor 10 millióról 8,5-9 millióra csökkenhet a következő éves eladása az Apple-nek.

Mint tudjuk, a kaliforniai vállalat hivatalosan nem árulja el, hogy milyenek az Apple Watch eladásai. Viszont október 25-én megtudhatjuk, hogy hogyan zárta az aktuális pénzügyi negyedévet a vállalat, amiben az iPhone és iPad eladásokon kívül további érdekességeket tudhatunk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!