Mi a különbség a zafír és zafír között? Hát ez!

HusztiD 2016.10.04. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 1 603

screen-shot-2016-10-03-at-10-54-19-am

A JerryRigEverything YouTube csatorna már ismerősen csenghet számotokra, ugyanis az iPhone 7 megjelenését követően egyből stressztesztnek vetették alá az új telefonokat. A legújabb videóból azt tudhatjuk meg, hogy milyen anyagból faragták az almások az iPhone 7 hátoldali kamerájának a lencséjét.

Mint tudjuk, az Apple évek óta reklámozza, hogy zafír laminált üveglapból áll a lencse, ami egy bizonyos szintig karcálló. Az alábbi videóban egy Tissot karórával vetették össze a telefont. Mint láthatjuk, az óra a nyolcadik szinttől kezdve karcolódik, míg az iPhone kamerája már a hatostól, ami nem túl kecsegtető.

Ha tovább nézzük a videót, akkor rájöhetünk, hogy a különbség mégis az anyagfélhasználatnál mutatkozik. Ugyan az iPhone modellekben is van zafír, azonban az Apple leírásaiból kiderül, hogy nem teljesen zafírból áll a lencse, aminek köszönhetően kevésbé ellenálló a karcoknak.

Természetesen riadalomra nincs ok, hiszen a jelenlegi hetes modellekben épp olyan erősségű lencse van, mint az eddigiekben. Ettől függetlenül nem árt vigyázni rá, nehogy véletlenül bárki megkarcolja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!