Hamarosan OLED paneleket szállít le a Sharp az Apple-nek

HusztiD 2016.10.03. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 356

apple-developing-flexible-oled-screen-for-future-iphone-model-497707-2

Az Apple jelenleg szinte minden egyes készülékében LCD kijelzőt használ, de mindez megváltozni látszik a következő évben. A Bloomberg egyik új beszámolója szerint a kaliforniai vállalat éppen tárgyalásokat folytat a Sharp-pal annak érdekében, hogy OLED paneleket szállítsanak le számukra a következő évben.

Mint tudjuk, jelenleg egyetlen olyan almás termék van, amiben OLED kijelző köszön ránk vissza, és ez pedig az Apple Watch. Ugyan nem olyan régen már beszámoltunk arról, hogy a nemrégiben bemutatott iPhone 7-ben mennyire remek kijelző van, annak ellenére, hogy LCD panelről beszélünk.

Az OLED és LCD között számos különbség akad, de a két legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az OLED sokkalta energiatakarékosabb köszönhetően az egyedi pixel megvilágításnak, valamint jóval vékonyabb egyben, mint a jó öreg LCD. Az Apple riválisai, mint a Samsung, már évek óta használja ezt a technológiát, azonban az almások valamilyen okból kifolyólag eddig még nem váltottak.

iphone-7-orders

Ha igazak a jelenlegi hírek, akkor a Sharp 500 millió dollárt ruház az OLED bizniszbe, melynek keretein belül szinte teljesen átállnak ennek a panelnek a gyártására. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján azonban 2018 végére fogják tudni leszállítani az első megrendelést az Apple-nek, így egyáltalán nem biztos, hogy az iPhone 8-ként emlegetett telefonban már lesz Sharp által gyártott kijelző.

Viszont mint tudjuk, az Apple egyszerre szereti, ha több beszállítója van, így igazából senkitől sem függnek. Nem mellesleg több partner lévén jobban tudnak ők is alkudozni, hogy minél olcsóbban jöjjön ki a gyártás.

A pletykák alapján a következő évi iPhone modell teljesen új dizájnt kap, de valahol az iPhone 4-hez fog hasonlítani a teljesen üveg hátlapnak köszönhetően. Továbbá várható még a Touch ID kijelzőbe való integritása, valamint bizonyos szóbeszédek szerint még a hajlított kijelző is bemutatkozhat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Vélemény - 2016.10.03. 20:05

    Remélem, ez a hajlított kijelzős értelme nincs dolog csak egy gyomorrontásos ébredés kellemetlen mellékhatásaként jelentkező múló tünet.

  2. janika61 - 2016.10.06. 00:21

    Felsö bekapcsolás kellene mint a iPhone SE !!

Szólj hozzá Te is!