Súlyos hibát találtak az iOS 10-ben; mégsem lesz annyira sikeres az iPhone 7 – mi történt a héten?

HusztiD 2016.10.02. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 679

Eltelt egy újabb hét, mi pedig ismételten összeszedtük az elmúlt napok híreit, hiszen ezen a héten sem unatkoztunk, mivel ezúttal is voltak történések.

warp-7-00_00_04_25-still270

Súlyos biztonsági hibát találtak az iOS 10-ben

Az Elcomsoft nemrég arról számolt be saját weboldalán, hogy új, nagyobb szabású sebezhetőséget találtak az iOS 10-ben. Az új rendszernek köszönhetően sokkal könnyebb az iTunes alapú biztonsági mentéseket feltörni, mint azt a korábbi évek folyamán. A beszámoló szerint az Apple az iOS 10-ben más hitelesítési eljárásokat használ, mint korábban, ennek köszönhetően pedig pár lépés kimarad a hitelesítési eljárás során.

screen-shot-2016-06-13-at-3-33-36-pm

Bővebben itt.

KGI: mégsem lesz annyira nagy siker az iPhone 7

A KGI ismert fenegyereke, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, hiszen megosztotta belsős információit a kaliforniai vállalat új telefonjairól. Az Apple ugyan hivatalosan nem tett közzé számokat az eladásokról, leghamarabb csak a következő pénzügyi konferencián hallhatunk róluk.

iphone-7-jet-black

Bővebben itt.

Ilyen lehet a 2017-es iPhone kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasója

Nem egyszer merült fel a pletyka, mely szerint a jövőre érkező iPhone 7s (avagy egyes pletykák szerint 8) egy teljesen újragondolt Touch ID-val érkezik. A korábbi híresztelések alapján az Apple teljesen a kijelzőbe építi a szenzort, aminek eredményeképp megszabadulhatnak a Home gombtól, ami mellett egy sokkal jobb leolvasót tudnának a kijelzőbe építeni. Ehhez kapcsolódóan nem olyan régen még az Apple is levédetett egy szabadalmat.

mi5s

Bővebben itt.

Ming-Chi Kuo ismételten beszélt az iPhone 8-ról

Ezen a héten már nem először hallunk az iPhone 8-ról, ugyanis mint tegnap kiderült, az Apple izraeli irodájában pont így hívják a következő évi modellt. Nem mellesleg kedvenc elemzőnk már a hét első felében hallatott magáról az iPhone 7 kapcsán, azonban most ismételten megosztotta gondolatait.

iphone-8

Bővebben itt.

A SoundCloud felvásárlásával erősödhet a Spotify

A Financial Times aktuális hírei szerint a Spotify a SoundCloud zenei szolgáltatás felvásárlásáról tárgyal. A forráshoz közel álló, ám meg nem nevezett informátorok szerint a két fél már igen közel van ahhoz, hogy nyélbe üssék az üzletet.

soundcloud

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megtudhattuk, hogy hogyan szabadul meg a fölösleges víztől az Apple Watch 2, valamint azt is, hogy hogyan kereshetünk pénzt az iPhone-nal készített képeinkkel. Mostantól egy híres YouTube dokival erősíti csapatát az Apple, valamint egy ígéretes mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatot is sikerült felvásárolniuk. A Snapchat bejelentette a videófelvételre képes szemüvegét, az Apple pedig azt, hogy mikor tartja a következő pénzügyi konferenciáját. Apropó, egy csodálatos iPhone 7-tel készített felvételt egyaránt kaptunk.

6a0120a5580826970c01b8d21ee619970c-800wi

A hét második felében kaptunk egy remek iPhone 7 kamera-összehasonlító videót, de még a szakértők is elmondták, hogy mennyire elégedettek az új szenzorokkal. Felmerült, hogy az új MacBook Pro szintén jack csatlakozó nélkül érkezik, valamint megtudtuk, hogy az Apple-nél már iPhone 8-ként hivatkoznak a következő évi modellre. Végezetül pedig Siri integrációval frissült a Skype, az Apple-től kaptunk egy újabb hangulatos videót, majd beszámoltunk, hogy újabb szintet lépett az App Store.

Ezúttal ezek jutottak a harminckilencedik hétre. Jövő hétre mit várhatunk? Egyelőre nehéz megtippelni, de lehetséges, hogy az almások kiadják az iOS 10.1 újabb bétáját a fejlesztők számára, valamint reméljük, hogy az Apple is utoléri magát az iPhone 7 Plus megrendeléseket illetően, hogy hamarosan hozzánk is megérkezzen egy nagyobb szállítmány.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!