Ezért várat magára az Apple a vezeték nélküli töltéssel

HusztiD 2016.10.01. 15:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 978

wattapp

Mint azt már tudjuk, régóta mennek pletykák arról, hogy az Apple jövőre beszáll a vezeték nélküli töltés piacára. Korábban is voltak erről szóbeszédek, mely szerint ez lehet az iPhone 7 egyik újdonsága, azonban nem így lett, sokan pedig negatív dologként emlegetik, hogy az almások a mai napig nem mutatták be ezt az eljárást.

De mégis miért nem? Miért nem lett volna jó, ha bemutatnak egy hasonló eljárást, holott több riválisuk kínál hasonló alternatívákat? Erre talán csak annyit lehetne mondani, mint amit a vezetők is mindig elmondanak bizonyos időközönként: nem az a céljuk, hogy elsők legyenek bármiben, hanem az, hogy a technológiát tovább fejlesszék és stabilan dobják piacra. Példának lásd az Apple Watch-ot, melyről éveken át mentek a pletykák, végül a különböző gyártók kaptak az alkalmon és kidobták saját okosórájukat, azzal megelőzve az Apple-t, de mint tudjuk, egyik sem aratott fele akkora sikert sem.

És a vezeték nélküli töltés? A tavalyi év folyamán a WattUp nevü startup mutatott be egy érdekes elképzelést a vezeték nélküli töltésről. Elképzelésük szerint lennének különféle adók, melyeket a házban bárhová elhelyezhetnénk, azok vezeték nélkül 6 méteres távolságon belül töltenénk az okoskészülékeinket. Na ez lenne az igazi innováció, hiszen ha megnézzük, akkor sok gyártó csupán egy dokkoló által tudja csak kínálni ezt az eljárást. Ergo ha egy ilyen megoldással jönne elő az Apple, akkor nem tudnának igazán egyedi újdonságot mutatni, amivel eltérnének a többiektől.

apple_watch_official_charging_dock

Természetesen az Apple már mutatott be induktív töltést az Apple Watch-ot illetően, amit sokak szerint az iPhone készülékek is átvehetnének, de nem árt észben tartani, hogy feltehetően ekkora méretben nem tudták volna megoldani a Lightning csatlakozót. Vagyis biztosan meg tudták volna oldani, de akkor lehet kisebb lett volna az akkumulátor mérete.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes szem előtt tartani, hogy az eddigi vezeték nélküli technológiák nem igazán átütő erejűek. Az újdonság varázsa sokakat vonz, de ha azt nézzük, akkor vezeték nélkül sokkal lassabban töltődnek fel az elektronikai eszközök, mintha direkt módon rádugjuk őket a töltőre. Ergo tök jól hangzik, tök jól néz ki, csak éppen lassan töltődik.

Lehetséges, hogy az Apple ezért várat magára, hiszen egy olyan technológiát fejlesztenek ki, ami kevésbé macerás. Lehetséges, hogy tetszett nekik a WattUp féle elképzelés, így inkább ők is egy olyan eljáráson dolgoznak, amivel egy hasonló koncepciót tudnak megalkotni. És várhatunk-e egy ilyen technológiát a következő évben? Nem tudom, lehet. Jövőre lesz az eredeti iPhone 10. évfordulója, a pletykák szerint pedig hatalmas technológiai újdonságokat mutat be a kaliforniai vállalat, melyek között lehet a vezeték nélküli töltés is ott lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. David - 2016.10.01. 15:37

    Én is jovore cserélem az 5s telomat, addig minek.

  2. Éliás Zsolt András - 2016.10.01. 20:37

    Ez a WattUp nem egy egészséges dolog lehet, mert csak növeli az elektroszmogot…persze aki nem hisz az ilyenekben, azokra ártalmatlan.
    Almás barátaink biztos valami profibb dolgon törik az agyukat.

  3. Alnus - 2016.10.02. 20:03

    Mindenki nyugodjon meg nem lesz itt Innováció, csak majd olyan faszan megmagyarázzák, hogy annak tűnjön:))))

Szólj hozzá Te is!