A SoundCloud felvásárlásával erősödhet a Spotify

HusztiD 2016.09.29. 09:53 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 163

soundcloud

A Financial Times aktuális hírei szerint a Spotify a SoundCloud zenei szolgáltatás felvásárlásáról tárgyal. A forráshoz közel álló, ám meg nem nevezett informátorok szerint a két fél már igen közel van ahhoz, hogy nyélbe üssék az üzletet.

Természetesen ezt még nem érdemes készpénznek venni, hiszen a SoundCloud rögtön tagadta a téma kommentálását. Amennyiben viszont tényleg sikerül a két félnek megegyeznie, akkor ezentúl a Spotify alá fog tartozni a jó öreg SoundCloud. Egyelőre azonban nem tudni, hogy a Spotify meghagyná-e különálló szolgáltatásként, vagy valamilyen úton-módon beleintegrálná saját szolgáltatásába a SoundCloud-ot.

Amennyiben sikerül a zenestreamingelőnek nyélbe ütni az üzletet, akkor bizony hatalmasat léphetnek előre, mivel több millió felhasználó csábítanának át magukhoz. Nem olyan régen egyébként a Tidal neve is felmerült az Apple kapcsán, ám mint tudjuk, az almások egyelőre nem igen fogják felvásárolni a Jay-Z tulajdonában lévő vállalatot.

Egyébként két hete számoltunk be arról, hogy a Spotify immáron 40 millió előfizetővel rendelkezik, míg az Apple Music csupán 17-tel. A két szolgáltató között egyébként tavaly nyár óta, az Apple Music elindulását követően folynak a nagy harcok, hogy melyikőjük tud több előfizetőt magához csalni. Mindenesetre érdemes lesz kivárni az elkövetkezendő heteket, hiszen ha a Spotify-nak ténylegesen sikerül felvásárolnia az ismert szolgáltatót, akkor bizony az alaposan felkavarja az amúgy sem álló vizet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2016.09.29. 18:37

    Kár lenne érte.

Szólj hozzá Te is!