Jack csatlakozó nélkül érkezik az új MacBook Pro is?

HusztiD 2016.09.28. 17:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 3 db 370

macbook-pro-concept

Az elmúlt hetek folyamán az Apple bemutatta az iPhone 7-et, amit viszonylag jól fogadott a tech társadalom annak ellenére, hogy kinyírták a jack portot. Most úgy tűnik, hogy hasonló dolgok várhatnak a MacBook Pro modelleknél is, hiszen egy felmérésben az Apple direktbe felrakta a kérdést.

A kérdés úgy szólt, hogy használod-e valaha is a jack portot a Retinás MacBook Pro modelleden? A témát természetesen egyből felkapta a Twtitteresek társadalma, amiből már szinte mindenki arra következtet, hogy a MacBook Pro lesz a következő áldozat, akit elhagy a jó öreg jack.

A kérdés az, hogy mi lesz akkor? Lightning csatlakozó lesz helyette? Illetve miért? A MacBook Pro tipikusan az a gép, melyet a professzionális felhasználók használnak, legyen szó akár művészekről, videósokról vagy zenészekről. Mi lesz velük? Ha megnézzük, akkor koncerteken is nagy előszeretettel használják a zenészek az Apple laptopját, így nem igazán lenne célszerű ezen port elhagyása.

applemacbookprosurveyquestion

És itt még nem is lehetne arra hivatkozni, hogy helymegtakarítás miatt búcsúzunk el a porttól. Mindenesetre ez csak egy kezdetleges felmérés, egyáltalán nem biztos, hogy itt is megteszi ezt a lépését az Apple. Ha pedig igen, akkor kénytelenek leszünk új átalakítókat vásárolni hozzá.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Zoltán - 2016.09.28. 21:33

  Engem az érdekel,hogy mikor jelennek meg az új MAC gépek?Előre is köszi a választ!

 2. András - 2016.09.29. 07:00

  Abban igazatok van, hogy “koncerteken is nagy előszeretettel használják a zenészek az Apple laptopját”.

  DE: biztos nem a Jack csatlakozóval, hanem valamilyen interfésszel… Focusrite/Universal Audio stb… Azok általában USB/Firewire/LAN porton csatlakoznak a MacBookhoz…

 3. Tamas - 2016.09.30. 19:09

  Engem is erdekelne h mikor varhatoak az uj macbook/ok megjelenesei.

Szólj hozzá Te is!