Videófelvételre alkalmas napszemüveget mutatott be a Snapchat

HusztiD 2016.09.27. 13:55 Egyéb 0 db 152

spiegal-spectacles-snap

A hétvége folyamán a Snapchat bemutatta első kézzel fogható termékét, a Spectacles-t. Voltaképp egy olyan napszemüvegről beszélhetünk, amelyben két kamera kapott helyett és képesek 10 másodperces videóanyagok rögzítésére. A termék 130 dolláros áron, összesen 3 színben kerül a piacra.

A felvételeket vezeték nélkül átszinkronizálhatjuk az okoskészülékeinkre. Magán a szemüvegen van egy kis gomb, melyet ha megérintünk, akkor kezdetét veszi a 10 másodperces rögzítés. A kamerák egyébként 115 fokos lencsével rendelkeznek, ami sokkal nagyobb látóteret biztosít, mint amilyen az okostelefonokban van. Fogalmazhatunk úgy is, hogy hasonlóak az arányok, mint nekünk embereknek.

A Snapchat CEO-ja, Evan Spiegel közel egy évig tesztelte saját maga a terméket és elmondása szerint mára el sem tudja képzelni nélküle az életet. Gondoljuk csak el, hogy kirándulása megyünk, s egy-egy fontosabb pillanat előtt megnyomjuk a gombot, majd a szemüveg felveszi azt a tíz fontos másodpercet, melyet később bármikor visszanézhetünk, s egyenesen Snapchat-en is megoszthatunk.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Snapchat neve megváltozott, hiszen a vállalat mostantól Snap Inc néven megy tovább. Hasonló ez a lépés ahhoz, mint amit a kaliforniai vállalat csinált, hiszen ők Apple Computer-ről térek át simán az Apple kifejezésre.

Arról egyelőre nem szólnak hírek, hogy pontosan mikorra várható a Spectacles, azonban mi kíváncsian várjuk, hogy végül mennyire lesz életképes a CEO elképzelése és hogy mennyire fogják vásárolni és szeretni azt a felhasználók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!