A visszaeső piacon továbbra is az Apple hódít

HusztiD 2016.09.27. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 db 221

apple-watch-diary1

A Kantar egy újabb felmérése rámutatott arra, hogy még mindig az Apple uralja az okosórák piacát annak ellenére, hogy az utóbbi időben jelentősen visszaesett az Apple Watch iránti kereslet. A mostani adatok a júliusi eladásokat foglalják magukban, tehát a második generációs órák adatai még nincsenek benne.

Viszont amit ezekből le lehet szűrni, az nem más, minthogy Amerikában ekkor az almások részesedése 33,5 százalék volt, míg Európa 4 nemzeténél (Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság) összesen 31,8 százalékkal bírtak. Mindezt pedig úgy, hogy valamelyest visszazuhantak az Apple Watch iránti keresletek, ugyanis a Kantar elemzői szerint a felhasználók már ekkor a második generációsra készültek.

A szakértők elmondása alapján a szeptember 7-én bemutatott Apple Watch Series 2-nek nagy sikere lesz. Két fontos okot hoztak fel az új órákat illetően. Az egyik, hogy aki GPS-szel szerelt készülékre vágyik, az most megkapja, míg a másik a vízállóság, hiszen kevés olyan okosóra van, ami bírja a vizet. Ha ezt a két tulajdonságot összeadjuk, s mellé tesszük a watchOS 3-at, akkor az igazán csábító lehet a vásárlók számára.

apple-watch-series-2-hero-970-80

Aki pedig nem szeretne annyit költeni, illetve kevesebb funkcióval is beéri, azoknak az első generációs óra lesz az opcionális, amit már jóval olcsóbban megvásárolhatnak. Ennek apropóján a Kantar úgy véli, hogy az elkövetkezendő 12 hónapban nagy sikert fog aratni az Apple a viselhetők piacán.

Valamint még nem árt azokról sem megfeledkezni, akik hagyományos órákról váltanak. A szakértők szerint 2016 júliusában a vásárlók 20 százaléka cserélte le hagyományos készülékét egy okosórára. Mindez persze az amerikai piacon igaz, viszont ha már az említett EU 4-et nézzük, akkor ott 30 százalék ez az arány.

Nálatok mi a helyzet? Rendelkeztek valamilyen okosórával? Ha nem, akkor tervezitek annak beszerzését mondjuk az elkövetkezendő 6 hónapban?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Soma - 2016.09.27. 18:58

    Nem és nem

  2. Bigyo - 2016.09.27. 20:01

    Igen egy Withings Activité Pop-al es ugyan erre cserelem le csak a Withings Steel HR-re.

Szólj hozzá Te is!