Az Apple megcáfolta, hogy a Tidal felvásárlásán gondolkodnak

HusztiD 2016.09.23. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 142

tidal

Az idei év első felében már nem egyszer felmerült a Tidal neve az Apple kapcsán, ugyanis megannyi pletyka szólt arról, hogy kedvenc vállalatunk felvásárolja a Jay-Z tulajdonában lévő szolgáltatást. Teltek-múltak a hónapok, s végül a BuzzFeed News arról számolt be, hogy az Apple-nek semmilyen érdekeltsége nincs a felvásárlásban.

Jimmy Iovine egy interjúban arról nyilatkozott, hogy az Apple Music szolgáltatás függetlenül, tökéletesen üzemel. A fejes elmondta, hogy ők igazából a saját versenyeiket futják, s jelenleg nem gondolkodnak azon, hogy bármilyen streaming szolgáltatót is felvásároljanak. Még a Tidalt sem.

A korábbi pletykák szerint az Apple-nek azért volt nagy érdekeltsége a Tidalban, mivel az teljesen jó kapcsolatot ápol az előadókkal, így sok exkluzív kontenthez jutottak volna hozzá. Ide sorolhatóak egyébként az olyan előadók, mint Jay-Z, Alicia Keys, J. Cole, Nicki Minaj, Chris Martin vagy Calvin Harris.

Egyébként nem az Apple volt az első olyan vállalat, akiről azt pletykálták, hogy felvásárolja a Tidalt, ugyanis nem sokkal korábban már a Google, Samsung és a Spotify neve is felmerült, azonban egyikőjüknek sem sikerült nyélbe ütni az üzletet.

Az Apple Music-nak jelenleg 17 millió előfizetője van, míg a legutóbbi beszámolók szerint a Tidal 4,2 milliós bázissal rendelkezik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!