Elméletben bármelyik MacBook Air modellnél gyorsabb az iPhone 7

HusztiD 2016.09.22. 17:55 iPhone, Mac 2 hozzászólás 426

performance-controller

A méltán híres tech guru, John Gruber csinált egy Geekbench tesztet, melyben nem csak az új iPhone 7-et, hanem a piacon lévő összes csúcsmodellt összevetette. Mint kiderült, az iPhone 7 hatalmas fölénnyel diadalmaskodott, hiszen egymagos számításban mindenkit maga mögé utasított.

Ha egymagos teljesítményről beszélünk, akkor az iPhone 7 3450 pontot ért el. Ez majdhogynem kétszerese annak, mint amit a Galaxy S7 produkál, aki a listában a második. Na és mi van, ha a többmagos teljesítményt nézzük? Ott 5630-at ért el az Apple, míg a Samsung 5213-al követi őt, itt azonban érdemes megjegyezni, hogy hiába négy magos az A10 Fusion, azonban a készülékben ilyenkor is csak a két, úgymond high powered mag dolgozik, szóval egyáltalán nem rossz az almások teljesítménye, hiszen az összes riválisa több, mint két maggal rendelkezik.

geekbench

De itt még nem áll meg a dolog, ugyanis a szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy az új hetes mind egy és többmagos teljesítményben maga mögé utasítja az összes eddigi MacBook Air modellt. Mindez semmi, hiszen a tesztjei alapján az új telefon a 2013-as MacBook Pro sebességével rendelkezik. Gondoljatok bele: a három évvel ezelőtti laptop teljesítményét hordottuk a zsebünkben… Szinte hihetetlen!

De ennyire azért ne menjünk bele a dolgokba, hiszen ha megnézzük, akkor mind az iPhone és MacBook készülékeket másra használjuk. Lehet, hogy nagyobb pontokat ért el az új telefon, viszont az is biztos, hogy másra használjuk. Az iPhone-t illetően kevés olyan program van, ami ezt jelenleg kihasználná, míg a mindennapi programok kevesebbel is beérik. Ellenben a MacBook modelleknél ott a felhasználók több mindenre használhatják, kezdve a zenéléstől a videószerkesztésen át. Természetesen mindkét készülékre vannak külön erre célprogramok, azonban a laptopokon profibb összeállítások készíthetőek.

No meg ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Geekbench csupán a CPU és GPU teljesítményt nézi, miközben a MacBook-ok esetében az SSD sebessége és a rendelkezésre álló memória is látványosan dob a sebességeken. Mindenesetre jó tudni, hogy az iPhone 7 chipjei a két-három évvel ezelőtti laptopokéval vetekszik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2016.09.22. 21:12

    Mi a hivatkozott cikk linkje?

  2. Tylla - 2016.09.22. 22:49

    Mikor fejlődik az MBA? Azt a vonalat is jó lenne fejleszteni.

Szólj hozzá Te is!