Kiderült, hogy mi áll a robbanékony Galaxy Note 7 hátterében

HusztiD 2016.09.20. 18:55 Egyéb, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 079

note7_carexplosion_1

Alig hogy piacra dobta Galaxy Note 7 okostelefonját a Samsung, egyre több olyan hírről számoltak be a különböző hírportálok, hogy a felhasználók számára felrobbant az újonnan vásárolt telefonjuk. Ennek következtében a Dél-koreai cég visszahívta a készülékeket, amivel lényeges veszteséget könyvelhettek el maguknak, valamint időközben az Apple bemutatta az iPhone 7 modelleket.

A Bloomberg új beszámolója szerint igazából az állt a dolog mögött, hogy a Samsung kapkodott, ezért nem végeztek alapos munkát. Mindezt azért, mert szerettek volna az Apple előtt egy igazán ütős telefont kiadni, ami sokkal magasabb felbontású AMOLED kijelzővel, gyorsabb töltési eljárással és írisz szkennerrel rendelkezik. Ezekkel a funkciókkal szerették volna átcsábítani a vevőket, hiszen tudták jól, hogy az Apple idén nem fog teljesen új készüléket a piacra dobni.

A forráshoz közel álló informátorok szerint a koreai vállalat elvileg szűkített a partnereik gyártási és szállítási idején, ezért nem kaptak megfelelő minőségű komponenseket. Ez végül ott bontakozott ki, mikor elkezdtek felrobbanni az első Note 7 modellek. És mi az irónia? Piacra kerülése után pár nappal robbanó esetekről számolt be a média, ami után pár nappal az Apple is bemutatta legújabb modelljeit, amire akkora kereslet mutatkozik, hogy az Apple ismételten nem tudja kellő időben feldolgozni a megrendeléseket.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezek álltak a dolgok mögött. Talán ha a Samsung sem sietteti annyira beszállítóit, valamint több időt szánnak a minőség érdekében a gyártásra, akkor most nem lenne mindez.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Rendes Milán - 2016.09.20. 06:11

    Hát ütött az biztos:P

  2. Sanyi - 2016.09.20. 19:24

    Hàt jo berobantota magat a samsung:):):)

  3. Krisz - 2016.09.20. 19:26

    Renelem az eladasok szarnyalnak mert mindig ezt a hulyeseget nyomjak…..
    Dehat a szart vegyek csak a jot hadjak meg az ertelembek

  4. Apples - 2016.09.21. 00:32

    A problémát mar kezeltek. Túl toltak azt, hogy túl sok fejlesztést akartak beletenni 1 model frissítés alatt es úgy, hogy az Apple Event elott kijöjjenek vele.
    Gaz. Nem szeretném, hogy a kezemben robbanjon fel a telefon.

    De ez hülyeség: “hiszen tudták jól, hogy az Apple idén nem fog teljesen új készüléket a piacra dobni.”

    De az is hülyeség, hogy van xs meg x+1 hagyni kellene a fenébe. Az Apple olyan mint a BMW. Teljesen új telefon nem lesz. Szépen beleteszik mindig az aktuális dolgokat megbízható minőségben viszont a többieknél jobban integrálva az Apple világba.
    A “teljesen új” az a billentyűk után a touch screen volt. Olyan váltás nem lesz egy ideig az biztos..

  5. Pgx - 2016.09.21. 00:46

    “…hogy a felhasználók számára felrobbant az újonnan vásárolt telefonjuk.”

    Ez kissé magyartalan.

  6. horvy - 2016.09.21. 08:30

    Mindenki már átütő innovációt vár el az appletől.
    Ami szerintem rohadtul nem lesz egy darabig.
    Pl: 10 eves lesz jövőre.
    Kihoznak egy prémium kategorias iphonet:
    pl: szuper amoled kijelzo, széltől-szélig kijelző, írisz scanner, 20mg pixel hatra 12 elore.
    4gb ram, kicsit nagyobb aksi, nagyobb vízállóság.
    vezeték nélkuli toltes, uvegboritas.

    És utána???? ezek telóban mar igyis brutál…

    Max pár év mulva a hologrammoz tudnam elkepzelni.

  7. Bubad - 2016.09.21. 13:01

    Na, azt hiszem Apples fogalmazta ezt az egész felfogásbeli kérdést! Nem is kell mindíg vadi új dolgot produkálni, sokkal inkább tökéletesíteni, csiszolni lépésről lépésre, még így is vannak mérföldkövek amik igénylik a nagyobb változtatást, követnie kell az adott trendet, de lehet ezt finoman ésszel csinálni, ezért nem válnék meg ettől a rendszertől, és a hozzá tartozó perifériàktól. És csak sajnálom azokat akik azon fanyalognak, na nem változtat nagyot az apple átpártolnak, szerintem inkább pártoljanak el az ilyenek és nem kell a nagy gyakori változtatgatás a stabilitás és tartósság árán!…

Szólj hozzá Te is!