Indiába viszi a Foxconn az iPhone gyártását

HusztiD 2016.09.16. 10:55 iPhone 0 db 173

india

Az elmúlt hónapok folyamán nagyon sokszor olvashattunk az Apple és India kapcsolatáról. Jól tudjuk, hogy Tim célja, hogy jobban teret hódítsanak az ázsiai országban, azonban egyelőre nehezen boldogulnak a szigorú szabályozások miatt. Egy gyártó csak akkor nyithat saját boltot az országban, ha az ott árult termékek legalább 30 százalékát Indiában gyártották le.

Ennek kapcsán már hónapokkal ezelőtt felmerült egy hír, mely szerint a Foxconn 10 milliárd dollárt fektet abba, hogy Indiában is létrehozzanak különböző gyárakat. Most a legújabb hírek szerint az Apple azzal kereste fel a Foxconnt, hogy gyártsák le Indiában a telefonjaikat.

A forráshoz közel állók szerint erre sor kerül, s az elkövetkezendő két-három évben itt fogják a telefonokat legyártani. Sajnos arról nem szólnak a hírek, hogy milyen mértékű gyártásról van szó. Bizonyos százalékot hozna át az Apple, avagy az összeset? Nem lehetetlen az utóbbi sem, de talán fölösleges lenne az egyik országból a másikba vinni a teljes gyártást főleg úgy, hogy csak két-három évről beszélünk.

Feltehetően az Apple minél inkább szeretné elnyerni az ország kegyeit annak érdekében, hogy nagyobb teret hódítsanak náluk. Arról pedig hogy igaz lesz-e az alábbi hír, még csak a jövő titka, azonban az elkövetkezendő hónapokban biztos hallatni fog magáról a téma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!