EU tagállamai is rászálltak az Apple-re

HusztiD 2016.09.13. 12:55 Apple, Kiemelt hírek 4 db 281

apple-amsterdam-store-copy

Két héttel ezelőtt jött a hír, hogy az Európai Bizottság 13 milliárd euróra büntette meg a kaliforniai vállalatot, hiszen szerintük szabálytalanul jártak el Írországban az adózást illetően. Rá nem sokra Tim Cook írt egy levelet, ahol kifejtette nézeteit, időközben pedig mind az Apple és az ír kormány fellebbezett az üggyel kapcsolatosan.

A német DW beszámolója szerint egy, a szlovák fővárosban megrendezett két napos Európai Uniós találkozó után születtek meg a nem túl kedvező döntések. Jeroen Dijsselbloem, a holland pénzügyminiszter volt az első, aki megtámadta az Apple-t, hogy készüljenek fel, ugyanis fizetni fognak. Ez után nem sokkal az osztrák társa, Hans Joerg Schelling szintén felszólalt, aki szintén elmondta, hogy részesedést kívánnak a büntetésből. Ezen felül pedig Olaszország és Franciaország egyaránt beállt a sorba.

Érdemes tudni, hogy korábban Olaszország már megvádolta az Apple-t, ugyanis szerintük az összes profitot kivitték tőlük Írországba. Ebből ugyan nem volt nagy balhé, hiszen az Apple beleegyezett az olaszok által kért 1,3 milliárd euró megfizetésébe. A baj most az, hogy hozzájuk hasonlóan az EU tagállamai simán megtámadhatják a kaliforniai vállalatot. Jó hír, hogy ha ez megtörténik, akkor az Apple-nek ugyanannyit kellene fizetni, mint amennyit eredetileg megszabtak, hiszen az országok számára kifizetett összeggel arányosan csökkenne a büntetés. Tehát 13 milliárd eurónál többtől semmiképp sem buknának el.

Hogy mi lesz az ügy kimenetele, azt nem most fogjuk megtudni. Hosszú út áll még az Apple előtt, de reméljük, hogy sikerrel járnak a fellebbezésnek köszönhetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. janika61 - 2016.09.13. 13:06

  Az Audi hány évig volt adómentes Györben ??

 2. Lieutenant - 2016.09.13. 14:08

  Az Audi szerződést kötött erre az állammal, az Apple nem. Nagy különbség.

 3. ledtamas - 2016.09.13. 15:07

  Írországban kötött szerződést az állammal, az Unió mégis követel az Apple-től!

 4. Bigyo - 2016.09.14. 13:46

  Azt nem ertem hogy az EU minek szol bele egy állam pénzügyeibe ilyen szinten. Olyan mint ha Írország nem mert volna szolni az Apple-nek e miatt es kérte volna az EU-hogy ezt oldja meg.

Szólj hozzá Te is!