Rebootolja az Apple a Project Titan-t

HusztiD 2016.09.12. 15:55 Apple 0 db 140

apple-car-1

A 2016-os év az Apple Car szempontjából igen semmisnek mondható, ugyanis annak ellenére, hogy egy kisebb rakás hír volt róla, nem igazán haladtak semmire sem a kaliforniaiak. Vagyis lényegében ezt állítja a New York Times, hiszen a forráshoz közel lévő informátoraik szerint az almások teljesen újraindítják az önvezető autó projektet.

Hónapokkal ezelőtt lépett ki Steve Zadesky az Apple-től, kinek feladata volt, hogy összegyűjtsön több száz kiváló mérnökökből álló csapatot, akik 2019-re elkészítik magát a kocsit. Kicsivel később viszont jött egy újabb hír, mely szerint az öreg veterán, Bob Mansfield újra visszament az almásokhoz, s ő lett a Project Titan felelőse.

A mostani információk nem igazán beszédesek, de ha hihetünk nekik, akkor bizony az Apple bezárt bizonyos részlegeket amelyek az elektromos autóval voltak kapcsolatosak. Több tucat alkalmazottat küldtek el emiatt, közülük pedig hárman nyilatkoztak a New York Times-nak, akiknek elvileg nem szabadott volna semmiről sem beszélniük a megállapodások szerint. Elmondásuk alapján azért küldték el őket, mert az Apple teljesen újragondolja a projektet, így bizonyos részlegeket be kell zárniuk.

Hogy pontosan milyen részlegeket zártak be, arról sajnos nem szólnak a hírek. Az oldal kapcsolatba lépett a vállalat egyik szóvivőjével a téma kapcsán, azonban nem nyilatkozott az esetről. Hogy végül mi lesz az Apple Car sorsa, illetve hogy ez mennyi csúszást jelent, még egyelőre mit sem tudni. Kíváncsian várjuk a jövőbeli fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!