3GB memóriával érkezik az iPhone 7 Plus, ráadásul gyorsabb, mint az iPad Pro

HusztiD 2016.09.09. 11:57 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 837

performance-controller

Korábban olvashattunk különféle spekulációkat arról, hogy a mezei iPhone 7 és a Plus modell mégsem lesz annyira egyforma mint elsőre hinnénk. A pletykák szerint a nagyobbik telefon 3, míg a kisebbik 2 GB memóriát kap. A Geekbench-nek köszönhetően most kiderült, hogy igazak voltak a szóbeszédek.

Ezúttal a Plus modell teljesen eltér a megszokottól. Nem csak, hogy dupla kamerát kap a készülék, de még több memóriát egyben. Többek között ez az első iPhone modell, amiben 3 GB RAM lesz, míg a mezei hetes készülékben marad a 2 GB, amennyit már az iPhone 6s is használt. Egyedül csupán a 12,9 colos iPad Próban van több craft, hiszen ott 4 GB memóriáról beszélhetünk. Apropó, a jelenlegi adatok alapján az iPhone 7 Plus gyorsabb, mint a 12,9-es iPad Pro.

Még egy érdekesség kiderült. Mint tudjuk, az új telefonokban az A10 Fusion processzor mutatkozott be, ami lényegében 4 magos: két mag felel a teljesítményért, míg a másik kettő egyötöd energiafelvétellel üzemelteti az alap alkalmazásokat. Nos, a benchmark szerint csupán két processzor üzemelteti magát a rendszerért, nem pedig négy. Mondjuk ennek kapcsán érdemes lesz kivárni az átfogóbb teszteket, hiszen azokból még további érdekességek fognak kiderülni.

iphone-7-plus-3gb-ram-geekbench

A hivatalos információk szerint egyébként sem lesz okunk az A10-es chipre, hiszen az iPhone 6s-hez képest 40 százalékkal gyorsabb, míg a két évvel ezelőtt megjelent iPhone 6-hoz képest pedig dupla sebességgel rendelkezik. Ha a GPU teljesítményt nézzük, akkor háromszoros az új telefon teljesítménye a két évvel ezelőtt megjelent hatos modellekhez mérve.

Érdemes lesz egyébként azt is megnézni, hogy a fejlesztők hogyan használják ki az új telefonokban lévő hardvereket. Az eseményen láttunk ígéretes bemutatókat, így mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy meddig megy el a grafika az elkövetkezendő egy évben  az iPhone 7 terén.

Legyünk türelemmel még egy kicsit, ugyanis ha még a jövő hét folyamán nem is, de utána nem sokkal már biztos kapunk egy rakás tesztet arról, hogy hogyan teljesítenek az iPhone 7-ben lévő chipek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!