Nagy népszerűségnek örvend az Apple Music az Androidosok körében

HusztiD 2016.09.08. 17:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 204

s6-applemusic-blur

Az Apple a 2015 júniusi WWDC-n mutatta be az Apple Music alkalmazást, amely még ugyanazon a nyáron megjelent az iOS eszközökre. Teltek a hónapok, végül tavaly novemberben megérkezett az alkalmazás Androidos, ám béta állapotú verziója.

Viszonylag sokáig húzta a béta státuszt az Apple, hiszen egy hónappal ezelőtt jelent meg a végleges kiadás a droidos rendszerre. A bétás hónapok alatt számos olyan funkcióval bővült a szolgáltatás, melyben csak az iOS-es testvére részesült első körben. Ilyen volt például a családi előfizetés, a videó playback funkció, de akár említhetjük azt is, hogy Androidos exkluzív funkcióként megjelent az Apple Music widget.

A hivatalos információk alapján az Apple Music-ot 10 milliószor töltötték le a Google Play Store-ból, ami elég jó aránynak számít, lévén hogy egy rivális alkalmazásról beszélünk. Sajnos arról nincsenek adatok, hogy hányan fizetnek elő a droidosok közül, de idén júniusban összesen 15 millió előfizetője volt az almásoknak. Ha a Spotify-hoz hasonlítunk, akkor ott már másabbak az arányok, hiszen azt több, mint százmillióan szedték le, valamint ott tényleges fizetőből kétszer ennyien vannak.

A tegnapi iPhone 7 keynote-on pedig megtudhattuk, hogy immáron 17 millió előfizetővel büszkélkedhet az Apple, ami szintén nem számít rossz aránynak, hiszen három hónap alatt sikerült kétmilliót gyarapodniuk. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan produkálnak az almások az idei évvel bezárandóan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!