Bemutatkozott az Apple Watch Series 2!

HusztiD 2016.09.07. 19:42 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 916

mg9998

Az Apple percekkel ezelőtt bemutatta a még tavaly tavasszal megjelent Apple Watch utódját. Ahogyan azt vártuk, csupán kisebb ráncfelvarrásokat kapott a második generációs óra, de ettől függetlenül jelentős előrelépésnek számít ez az elsőhöz képest. Na de nézzük, mit is kaptunk ezúttal a kaliforniai vállalattól.

Kezdetben Jeff Williams beszélt az Apple Watch-ról, aki lényegében elmondta a watchOS 3 újdonságait és bejelentette, hogy a Pokemon Go hamarosan megérkezik az okosórára. Rövid információk után demózták, hogy milyen lesz maga a játék.

Ezután ténylegesen bemutatták a második generációs órát. Rövid promó videót játszottak le, melyből nehéz megállapítani, hogy miben tér el az elődtől. A hivatalos neve: Apple Watch Series 2!

Újdonság? Az első újdonsága, hogy 50 méterig vízálló, így mostantól a vízi sportok szerelmesei is használhatják. Jeff elmondása szerint igen komoly vízi teszteknek vetették alá az órát a fejlesztés során, hogy teljesen vízálló legyen.

iphone7event-1234

Új kétmagos processzort kapott, ami által 50 százalékkal gyorsabb, valamint a GPU is hatalmas újításokon esett át ami a hivatalos infók alapján kétszer gyorsabb lett. Az új óra kijelzője sokkal fényesebb, mint az elődjéé, elvileg ez is kétszerese lett.

A hír igaz, beépített GPS-t kapott az óra. Ha befejeztük az edzést, akkor az óra automatikusan átszinkronizálja a telefonon a megtett utunkat. Egészen jónak tűnik az elképzelés.

Ezeken kívül új anyagot kapott az okosóra, megjelent az úgynevezett ceramic, vagyis a kerámiai kvitel, ami Jeff szerint négyszer erősebb anyag, mint a rozsdamentes acél. Ezen felül természetesen új szíjakat is kapunk az Apple-től.

iphone7event-1247

Az Apple szorosan összefogott a Nike-val és lesz egy különe Nike kiadású Apple Watch. Egészen jól néz ki, de leginkább a futók számára ihlették. Motiválni fog minket az óra: ha például hat napja nem futottál, akkor felajánlja, hogy fussál. Ha jó az idő, akkor szintén. Úgymond motiváló hatással lehet a futókra. Just do it sundays – minden felhasználót futásra invitál az óra vasárnaponként. Egész jópofa ötlet. Összesen négy színben lesz elérhető a Nike +-os Apple Watch.

Összességében: kétszer gyorsabb, kétszer fényesebb, beépített GPS-t és új szíjakat kapott. Üzemidőről egyelőre nem esett szó.

369 dollártól indul az Apple Watch Series 2, míg a korábbi modelleket 269-re vitték le. Szeptember 16-tól elérhető a watchOS 3!

Köszönjük a figyelmet, reméljük mindenkinek tetszett a ma esti event!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Ujjonc - 2016.09.08. 20:52

    Sziasztok!

    Az lenne a kerdesem, hogy a Series 2-hoz is jok lesznek azok a szijjak amik a Series 1-hez vannak? Mert a ket ora kozott van 1cm Mélység kulonbseg.

    Meg egy gyors kerdes, hogy lesz-e majd tobb kombinacio a tokok es a szijjak kozott, mivel mindenkepp Series 2-ot vasarolnek de nincs pillanatnyilag Arany tok es midnight szijjas kombo..?

  2. H zoli - 2016.09.11. 23:50

    Az Edition modellből kikerültek az arany tokok, csak kerámia lesz!

Szólj hozzá Te is!