2018-tól az Intel is beszáll az iPhone processzorainak a gyártásába

HusztiD 2016.09.07. 11:57 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 373

intel-iphone

Nem olyan régen már felmerült az Intel neve az iPhone kapcsán, azonban a Nikkei legfrissebb információi szerint 2018-tól új vetélytársa lehet a TSMC és Samsung párosának, hiszen a hírhedt processzorgyártó szintén beszáll az Apple A szériás ARM chipek gyártásába.

A mostani szóbeszédek szerint az Intel ugyan már 2018-ban megkezdi a processzorok gyártását, melyek az iOS eszközeinkben fognak visszaköszönni, azonban a jelenlegi infók alapján 2019-ig kell várni, mire az akkori iPhone modellekben debütálni fog. A meg nem nevezett informátor szerint az Intel szeretné, ha a TSMC mellett az Apple rájuk gondolna a jövőben, mint ARM gyártó partner.

Mivel még kezdeti a dolog, így egyelőre nem tudni, hogy ez milyen mértékű kihatással lesz a TSMC és Samsung párosára. Mint jól tudjuk, az iPhone 6s modellek kapcsán a TSMC bizonyult megbízhatóbb gyártónak, ugyanis a Samsung chipjei valamivel gyengébben teljesítettek. Ebből kifolyólag pedig kevesebb megrendelést kaptak, mint tavaly ilyenkor. Érdemes lesz kivárni, hogy az Intel milyen űrt fog betölteni, de az biztos, hogy egy újabb partner által tovább függetlenítik magukat az almások, ergo nem csak 1-2 beszállítótól függnek a jövőben.

Ha minden rendben halad tovább, akkor is legalább 3 évet kell várni, mire bemutatkoznak az Intel ARM chipjei. Érdemes addig a jelenben maradni, hiszen az Apple hamarosan bemutatja a legújabb iPhone modelleket, melyben az A 10-es processzor teszi a dolgát, amit pont a TSMC és Samsung gyártott le.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!