Hamarosan érkeznek a kétszer nagyobb kapacitású akkumulátorok

HusztiD 2016.09.01. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 405

screen-shot-2015-09-10-at-11-18-35

Az utóbbi évek folyamán az elektronikai eszközök sokban könnyítették meg az emberek életét, hiszen számos hasznos dolgot csinálhatunk általuk, melyekről korábban csak álmodoztunk. Sorolhatunk ide akár telefonokat, tableteket vagy egyéb kiegészítőket, minden terméknek megvan a maga haszna a felhasználók életében. Talán egyedül egy ismert problémát lehetne felhozni az ilyen elektronikai készülékek kapcsán, ez pedig nem más, mint az akkumulátor.

Jelen korunk egyik ismert problémája a kevés üzemidő. Manapság már nem tudunk úgy elmenni több órára valahová, hogy hosszabb telefonnyomkodás után ne merüljön le a telefonunk, így mindig vinni kell a töltőt. Hamarosan ez véget érhet, ugyanis a Massachusetts Institute of Technology-ból (MIT) kinőtt SolidEnergy Systems egy teljesen új megoldással állt elő, melynek köszönhetően megduplázhatják a jelenlegi üzemidőt.

Az új eljárásuknak köszönhetően sikerült többet kihozniuk az akkumulátorokból. Qichao Hu vezérigazgató elmondása szerint a jelenlegi technológia által képesek fele akkora méretű aksikat gyártani, melyeknek ugyanakkora az üzemideje, mint a jelenlegieknek. Magyarán mondva fele akkor térfogatra van szükségük az új technológiával. Ergo ha egy okostelefont nézünk, aminek mondjuk egy napig bírja az aksija, az a későbbiekben két napot fog bírni, ha maradnak a méretek.

extra_large-1471623919-comparison-of-the-new-battery-with-currently-in-use-types-of-battery-solidenergy-system

Az információk szerint az újfajta akkumulátorokat már az idei év végén viszont láthatjuk néhány drónban, s a későbbiek folyamán érkeznek az okosórák és okostelefonok. Qichao elmondása szerint 2018-tól pedig az elektromos autók sem menekülnek, amelyek szintén drasztikus változásra számíthatnak.

Hatalmas fejlődések várhatóak az elkövetkezendő hónapok és évek folyamán. Reméljük, hogy az Apple ott lesz az elsők között, kik alkalmazni fogják ezt az eljárást, illetve azt is, hogy idővel nem a telefon karcsúsítására fognak ráállni, hanem az üzemidőre, ami egy nagyon fontos tényezőnek számít.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. G - 2016.09.02. 01:45

    Elkepzelem, ahogy par evtized mulva (talan meg annyi sem) nevetve fogunk ra visszaemlekezni, hogy valaha tolteni kellett a hordozhato kutyujeinket.

  2. janika61 - 2016.09.02. 09:27

    igem létezett egy Nokia 2- heti üzemidövel,meglátjuk decemberben jön vissza;))

Szólj hozzá Te is!