Tovább bővíti jelenlétét Írországban az Apple

HusztiD 2016.08.26. 12:40 Apple, Egyéb 0 db 69

screen-shot-2016-08-25-at-6-38-45-pm1

Az Ír Independent beszámolója szerint az Apple tovább kívánja bővíteni jelenlétét Írországban, hiszen a legújabb hírek alapján ezer új munkahelyet kíván létrehozni Corkban a kaliforniai vállalat. A jelenlegi információkból kiderült, hogy egy négyemeletes irodát szeretnének építeni, amihez egy 750 férőhelyes garázs társulna.

Amennyiben összejön a projekt az Apple-nek, akkor Corkban immáron 6 ezer embert fognak alkalmazni. Maga a projekt elvileg most júniusban indult volna és novemberre készült volna el, azonban a beszámoló alapján ez valamikor 2017 elejére fog csúszni. Az építkezés során megközelítőleg újabb 200 embert fognak alkalmazni az almások.

A helyi lakosoknak egyébként nem nagyon tetszik az Apple terjeszkedése, annak ellenére, hogy a kormányzat már engedélyt adott rá. Mint tudjuk, a kaliforniai vállalat Ír adózásának ügyét még jelenleg is vizsgálják, így egyelőre kérdéses annak is a kimenetele. Bizonyos szakértők szerint pedig jó lenne, ha ebből kifolyólag nem itt bővülne tovább az almás vállalat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!