Öt éve vezeti Tim az Apple-t – avagy már megkapta az első bónuszokat

HusztiD 2016.08.25. 17:25 Kiemelt hírek, Tim Cook 1 db 211

apple-in-5-years-under-tim-cook-039-s-leadership_1472078997

Csak úgy repül az idő, ahogyan a mondás is tartja. Öt éve annak, hogy az Apple egykori fenegyereke, Steve Jobs lemondott a vezérigazgatói posztjáról a betegsége miatt, s helyét Tim Cooknak adta át. Az elmúlt öt év folyamán sok minden történt az Apple háza táján, melynek Cook mind részese volt.

Tim szerződése úgy szólt, hogy öt év sikeres vezetés után megkapja az első bónuszait. A CEO számára 4,7 millió részvényt szabtak meg még öt évvel ezelőtt, amit az elkövetkezendő évek folyamán osztanak ki számára. Ebből most összesen 980 ezret kapott meg, amit ha a jelenlegi 108,85 dolláros AAPL árfolyammal kiszámoljuk, akkor nagyjából 106,7 millió dollár jön ki, tehát ennyi bónuszhoz jutott most az almások vezérigazgatója.

Természetesen az elkövetkezendő évek folyamán még több bónusz üti a markát, de újabb 5 év múlva ismételten 980 ezernyi részvényt kap a vállalattól. Tudni érdemes, hogy Cook szokott adományozni is a részvényeiből. 2015 májusában például 50 ezer részvényt ajánlott fel jótékony célra, amely nagyjából 6,5 millió dollárnak felelt meg akkoriban.

Amióta Tim Cook a vezérigazgató, azóta több nagyszerű terméket dobott piacra az Apple. Ilyen például a még új belépőnek számító Apple Watch, vagy a Retina kijelzővel felvértezett MacBook Pro széria. Ide sorolhatjuk még a 12,9 colos iPad Pro modelleket avagy az újragondolt MacBook notikat, valamint számos iPhone és iPad modellt dobtak piacra, amelyek egyre nagyobb sikereket arattak. Ha a szolgáltatásokról beszélünk, akkor természetesen nem szabadna az Apple Maps, Apple Music, Apple Pay és Siri-ről sem megfeledkezni. Nem utolsó sorban pedig mióta Tim a CEO, azóta összesítettben 132 százalékot emelkedtek a részvények, mielőtt még a vezérigazgatói székében helyet foglalt volna.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.08.25. 18:30

    Tim mire költöd?
    A világ békére….

Szólj hozzá Te is!