Kartellnek hívja az Ausztrál bankokat az Apple

HusztiD 2016.08.24. 12:40 Apple 0 db 124

Australian-money-780x501-780x501

Úgy tűnik, hogy a kaliforniai vállalat nem elégedett azzal, ami Ausztráliában folyik, hiszen nehézkesen terjed az Apple Pay. Mi több, az almások azzal vádolják a helyi bankokat, hogy kartellként viselkednek és a követeléseiknek köszönhetően biztonsági kockázat alá teszik az ügyfeleiket.

A beszámolók szerint Ausztrália négy legnagyobb bankja, a Bendigo and Adelaide Bank, Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank és a Westpac nem engedélyezik, hogy más szolgáltató teret hódítson. Voltaképp nem lehet az úgynevezett banking appokkal érvényesülni, így az olyan NFC-re épülő szolgáltatások, mint az Apple Pay igencsak háttérbe vannak szorítva.

Az Apple szerint ez a kartell lassítja az innováció terjedését ami mellett a választható alternatív fizetési módokat limitálják. Az, hogy a bankok ezt megengedhetik maguknak, hogy saját szabályokat szabnak és új biznisz modelleket hoznak létre, nem más, minthogy nem engedik bevezetni az új és egyben potenciális technológiákat, ami segíti a technológia fejlődését.

Mint köztudott, az iPhone-ban lévő NFC technológia nem hiába van a telefonban, hiszen általa sokkal biztonságosabbak a vásárlások, hiszen az Apple Pay az alapoktól kezdve teljesen integrálva van a készülékekben.

Legutóbb egyébként Svájcban és Franciaországban indult útjára az Apple Pay, azonban jelenleg nincsenek arról hírek, hogy Magyarországra is jön-e, vagy hogy mikor.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!