Újabb ígéretes, az egészségügyben jártas startup-ot vásárolt fel az Apple

HusztiD 2016.08.23. 17:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 125

gliimpse

A Fast Company egy új beszámolója szerint az Apple nemrégiben egye újabb ígéretes startupot, a Gliimpse-t vásárolta fel, akik az egészségi témában jártasok. A jelenlegi információk alapján az akvizícióra még az idei év első felében került sor, azonban egyik fél sem erősítette meg, hogy az valóban megtörtént. Vagyis az Apple a szokásos sablonszöveget nyilatkozta, mely szerint folyamatosan vásárolnak fel kisebb vállalatokat, akikről nem beszélnek a nagyközönség számára blablabla…

A Gliimpse víziója tökéletesen illik abba, amit az Apple képvisel, hiszen a kaliforniai vállalat az utóbbi évben erőteljesen rágyúrt az egészségre. Példának nézd meg az Apple Watch funkcióit, valamint érdemes a HealthKit, ResearchKit vagy a CarKit csomagokat megnézni. A hivatalos információk szerint a nem olyan régen felvásárolt startup szintén azt vallja, mint az almások: a vállalatnak nincs közvetlen hozzáférése a felhasználói adatokhoz, valamint végtől végig terjedő titkosítást használnak az adatok legnagyobb biztonságban tartása érdekében.

A stratup egyébként személyre szabott, ám ugyanakkor megosztható egészségügyi feljegyzésekkel rendelkezik az amerikai lakosokról. Természetesen az Apple ezt leginkább a már említett egészségügyi Kit-eknél fogja hasznát venni, de az elkövetkezendő évek folyamán biztosan többet fog fejlődni ennek köszönhetően az Apple Watch egyaránt.

Pontos adatok ugyan nincsenek, hogy mennyiért vásárolták fel a kisvállalatot, azonban újabb hasznos tapasztalatokra tettek velük szert a kaliforniaiak. Reméljük, hogy a most szeptemberi iPhone eventen pedig újabb hasznos, egészségügyhöz kapcsolódó dolgokat jelentenek be az Apple vezetői.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!