Egyre jobban kezdenek ellenállni a tajvani beszállítók

HusztiD 2016.08.23. 14:55 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 224

taipei-taiwan

Úgy tűnik, hogy az Apple egyre inkább kezd ismertebb lenni a tajvani gyártók körében, azonban mégsem annyira pozitív értelemben, mint azt elsőre gondolnánk. A Digitimes egy új beszámolója szerint a tajvani partnerek egyre inkább kezdenek ellenállni az Apple követeléseinek, hiszen egyre kevesebbet ajánlanak fel nekik.

A jelenlegi hírek szerint az almások arra kérték a partnereiket, hogy csökkentsék az előállítási költségeiket. A jelenleg rendelkezésre álló infók alapján az új iPhone modelleken 20-30 százalékos előállítási költségcsökkenést várnak el a partnereiktől.. Leginkább az Advanced Semiconductor Engineering (ASE) emelte fel a hangját a beszállítók közül, aki szerint képtelenek elfogadni a kaliforniai vállalat ajánlatát, hiszen nem ésszerű az ajánlatuk.

Ezekből az adatokból pedig nagyon úgy tűnik, hogy az Apple kevesebb iPhone 7 eladással készül, mint egy évvel korábban. Bár ennyire ne menjünk bele, hisz még a jövő titka, hogy mi lesz az elkövetkezendő hónapokban. Az almások egyébként nem csak a tajvani, de a kínai partnereik számára is jelezte, hogy csökkentsék az előállítási költségeiket. A beszámoló szerint pedig 11 vállalatból 10 nyilatkozta azt, hogy az almások egyre inkább kezdik kiszorítani őket, hiszen már-már olyan árakat diktálnak, amelyek által teljesen kiszorítva érzik magukat.

Amennyiben valóban az iPhone 6 és 6s formatervét viszi tovább az Apple, akkor talán nem csoda, hogy kevesebbet fizetne az Apple a gyártásért, hiszen ha megnézzük, akkor ezek a modellek csaknem két éve vannak a piacon. Nincsen semmi újdonság a telefon küllemét illetően, így persze, hogy megpróbálják minimalizálni a kiadásokat. Példának nézzétek meg az iPhone SE telefonokat: az almások meghagyták a régi, jól bevált dizájnt, ergo nem kellett plusz pénzeket fektetni az új gyártásokba és előállításokba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.08.23. 15:32

    Az utolsó bekezdés elég balgára sikeredett, ehh.

    Szürreális a haszna az Applenek így is, de azért szipolyozza a sárgákat.
    Ha már nincs újdonság és lassan rájönnek a felhasználók is , hogy csak átbasszák őket, akkor nyúljunk le a beszállítókat egy kis plusz prémiumért.

  2. Béla - 2016.08.23. 16:34

    Alnus a végső jövedelem nem az eladási árból a hardver előaitasi árának a kivonása. Még sok dolog van a hardveren kívül a szoftver kialakítása marketing szállitás ÁFA stb… Ha ezt mind bele számolod nem is lessz annyira szürreális főleg hogy nehány alkatrészt az Apple is vásárol más cégtől a telefonokba…

  3. Krisz - 2016.08.23. 19:55

    Ez hulyeseg mert sosem lesz android ennyire stabil ha kicsit is ertessz a programozashoz.
    A hardver az mas tortenet

  4. FtL - 2016.08.23. 20:45

    Már megint az IOS vs Android… Itt az Apple politikájáról van szó,az nem tetszik sokaknak…

Szólj hozzá Te is!