Hamarosan az Intel is beszállhat az ARM processzorok gyártásába

HusztiD 2016.08.19. 17:25 iPhone, Kiemelt hírek 2 db 271

intel-iphone

Mint az köztudott, az Appbe iOS készülékeiben a saját architektúrájú, A szériás ARM chipek teszik a dolgukat. A Fortune egy új beszámolója szerint hamarosan ez változhat, ugyanis a kaliforniai vállalat újabb lehetőségek után néz, melyeket a későbbi iPhone és iPad modellekben kamatoztathatnak.

Az utóbbi években leginkább két gyártóról beszélhettünk, akik az almások számára gyártottak A szériás processzorokat. Az egyik a TSMC, míg másik a Samsung. Utóbbiról tudni érdemes, hogy az Apple egyre inkább kezdi hanyagolni őket, ugyanis annak ellenére, hogy papíron egyforma a másik gyártóéval, sokkalta rosszabb a minősége, teljesítménye (lásd a tavalyi iPhone 6s mizériát).

Jól tudott, hogy az Apple-nek több beszállítója van. Ez pedig azért van, mivel a vállalat szeretné megtartani a diverzitást, s nem szeretne egy beszállítótól függni. A jelenlegi információk szerint az iPhone 7 processzorait zömében a TSMC gyártotta le, s elvileg a következő évi iPhone modellből is bőven kaptak megrendelést, azonban nyakukon van az Intel egyaránt.

Ugyan az ismert processzorgyártó még nem szállított le chipeket az Apple iOS eszközeibe, azonban a felvetések szerint ez belátható időn belül változhat. Elvileg 2019 fele mutatkozhatnak be azok az iPhone készülékek, melyekben már az Intel chipjei dohognak. Joggal merül fel viszont a kérdés, hogy milyen chipek, hiszen az Intel nem az ARM architektúra gyártásáról híres. Ha minden igaz, akkor az Intel egyaránt beszáll az ARM gyártásba, ergo nem az asztali gépekben vagy laptopokban használt chipek fognak ránk visszaköszönni, mielőtt még bárki azt hinné.

Természetesen még távlati az egész dolog, hiszen 2019 messze van. Viszont a felvetés nem rossz, hiszen minél több beszállítója van az Apple-nek, annál inkább tudnak függetlenek maradni a gyártások során. Ami pedig jelenleg fontos, hogy az almások hamarosan bemutatják az iPhone 7-et, amiben debütálni fog az A10-es chip, ami remélhetően bitang erős lesz, szóval mi már nagyon várjuk a bejelentést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Apples - 2016.08.19. 20:35

    Semmi gond nem volt a Samsung processzorok minőségével. A mizéria nem a minőségről szólt. Teljesítmény es fogyasztás. Nem gyártás minőségbol eredt az eltérés.

  2. Xy - 2016.08.19. 22:55

    “Persze” A teljesítmény és a fogyasztás pont az ami egy processzor minőségének meghatározásánál számíthat! Mi más?

Szólj hozzá Te is!