Az Apple beszállítói már érzik a csökkenő keresletet

HusztiD 2016.08.17. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 226

foxconn

Az iPhone összeszereléséért felelős Foxconn nem olyan régen arról számolt be, hogy 31 százalékos profit visszaeséssel zárta le az idei év második pénzügyi negyedévét. Ez pedig nem másnak, mint a visszaeső iPhone eladásoknak köszönhető, hiszen az Apple elmúlt két negyedéve ugyan nem volt rossz, de a 2015-ös évhez képest jócskán alulmúlták önmagukat.

Érdemes lesz viszont megnézni, hogy mi lesz a helyzet a következő három hónapban, ugyanis mint tudjuk, az Apple hamarosan bejelenti a legújabb iPhone modelleket. Bár ha az eddigi szóbeszédekre alapozunk, akkor nem sok újdonságot tartogat számunkra az iPhone 7, így egyáltalán nem biztos, hogy megdönti az iPhone 6s eladásait. Ha pedig nem múlja felül, akkor sajnos nem csak a Foxconn, de az Apple összes többi partnere is megérzi a visszaeső megrendeléseket.

Mi több, a Japan Display egyaránt megérzi a kevés rendelést. Tudni illik, az ázsiai vállalat bevételének a fele az Apple-től származik, de a jelenlegi hírek szerint nem olyan régen ők is újabb lehetőségek iránt néztek, hiszen arra kérik a helyi kormányt, hogy támogassák őket a negyedéves visszaeséseik miatt. A JD egyébként igen komoly pénzeket fektetett a gyártásba, s elvileg 2018-tól teljesen átállnak az OLED kijelzők gyártására.

Na de ne legyünk ennyire pesszimisták, hiszen az Apple korábban is okozott már kellemes meglepetést a nagyközönség számára! Reméljük, hogy nem lesz okunk csalódásra az iPhone 7 kapcsán! Legyünk türelemmel, már nincs sok a bejelentésig!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoli - 2016.08.17. 20:40

    Rèszvènyeskènt talàn èrdekelne ez a hír, vagy szegènyek kicsit kevesebbet keresnek:(

Szólj hozzá Te is!