KGI: jövőre érkezik egy 10,5 colos iPad Pro

HusztiD 2016.08.16. 12:40 iPad, Kiemelt hírek 0 db 201

ipad-pro

Napjaink kedvenc Apple elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple jövőre teljesen felfrissíti az iPad vonalat. Szerinte az almások 2017 folyamán három darab iPad Prót fognak piacra dobni. Lesz az eredeti, 12,9 colos tablet, érkezik az új 9,7-es gép, valamint egy teljesen új, 10,5 col méretű modellt egyaránt bemutatnak.

Egyelőre ugyan nem tudni, hogy az Apple miért dobna piacra egy 0,8 collal nagyobb tabletet, de az elemző szerint egyáltalán nem lehetetlen. Elvileg szinte ugyanakkora lenne maga a tablet, azonban széltől szélig terjedő OLED kijelzőt kapna. Magyarán mondva az Apple leredukálná a kávát. Természetesen emellett üveg dizájnt kaphat, akárcsak a pletyka tárgyát képző iPhone 8, melyet jövőre vár a tech társadalom.

Kuo szerint az Apple nem tervezi, hogy az idei évben új tableteket ad ki, sokkal inkább a következő évre ütemezik a második generációs iPad Pro modellek bejelentését. A 9,7 colos verzió még viszonylag új, hiszen március folyamán dobták piacra, míg a 12,9-es gép még mindig piszok gyors. Ellenben a Mini vonal frissülhet, de hogy ezt a szériát mikor fogja újragondolni az Apple, arról nem nyilatkozott a KGI elemzője.

2017-ipad-range-opinion

Ha helyesek a szakértő jóslatai, akkor az iPad Pro 2 és a teljesen új 10,5 colos modell az Apple A10X processzorát kaphatja meg, ami a szeptember folyamán bejelentésre kerülő iPhone 7-ben lévő chip egy erősebb változata lesz. Hogy mennyibe kerülne az új tablet, arról egyelőre nem nyilatkozott Kuo, de amennyiben igazak a jóslatai, akkor feltehetően az 12,9 és 9,7 colos modell közé lesz belőve az árazása.

Összességében ígéretes újdonságokat várhatunk a következő generációs iPad-ek kapcsán. Sajnos tovább kell várni a bejelentésig, mivel idén már nem kapunk új tabletet, s feltehetően az OLED kijelzővel felvértezett variánst is csak a jövőre érkező iPhone után fogják bemutatni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!