Zöld utat kapott az Apple írországi adatközpontja

HusztiD 2016.08.15. 12:40 Apple, Egyéb 0 db 111

apple-data-centre-1-780x585

Az Apple bő másfél évvel ezelőtt nyújtotta be igényét, mely szerint új adatközpontot kíván létrehozni Írországban annak érdekében, hogy az Európai ügyfelek online szolgáltatásait még jobban ellássák. A legújabb hírek szerint az ír kormány elfogadta a terveket és hamarosan megkezdődhet a 950 milliós központ építése.

A jelenleg rendelkezésre álló hírek alapján az Apple jelenleg csupán egyetlen egy központot fog létrehozni, mely egy Atheryben lévő erdő mélyén lesz. Elviekben további hét központ létrehozását tervezi itt a kaliforniai vállalat az elkövetkezendő 10-15 év leforgása alatt. Ha minden igaz, akkor a maradék hét tervnél is ugyanezeket a folyamatokat kell lezongorázniuk, hogy engedélyt kapjanak rá.

A hivatalos információk szerint az új adatközpont százszázalékos megújuló energiával fog működni, de ettől függetlenül rá lesznek kötve az írországi elektromos hálózatra, hiszen csak így kaptak zöld utat. És milyen szolgáltatások lesznek itt? Ahogy fentebb említettük, az Európai felhasználók számára innen fogják az Apple Music, iCloud, Siri Apple Maps, iMessage és FaceTime szolgáltatásokat biztosítani.

Az építkezés során elvileg 200 informatikai szakember fogja kiépíteni magát az adatközpontot, azonban ha végleg elkészült, akkor üzemben tartani ennél jóval kevesebb technikus fog kelleni. Hogy pontosan hányan, arról egyelőre nem szólnak a hírek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!