Rákontráztak az Apple-re: 500 milliót fizetnek egy kritikus hibáért

HusztiD 2016.08.15. 17:25 iOS, Kiemelt hírek 2 db 222

17123251389_1881fb0ba2_k-780x501

Napokkal ezelőtt volt egy Black Hat nevezetű hacker konferencia, ahol több tech vállalat egyaránt részt vett. Mint azt tudjuk, az Apple eddig nem igazán vett részt hasonló rendezvényeken, de ahogyan az elmúlt hét folyamán beszámoltunk, vérdíjat tűztek ki azok számára, akik valamely operációs rendszerükben eddig ismeretlen hibákat fedeznek fel.

Napokkal később jött egy újabb hír, mely szerint az Exodus Intelligence is az almások példáját követi. A kaliforniai vállalat maximum 200 ezer dollárt fizet a legsúlyosabb hibákért, azonban az Exodus 500 ezret ad annak, aki valamilyen kritikus hibát észlel az iOS 9.3 vagy annál újabb rendszerekben. Sőt, még azok számára is fizetnek, akik mondjuk egy Google Chrome, Microsoft Edge vagy Adobe Flash hibát észlelnek valamelyik másik platformon.

Érdekes egyébként belegondolni, hogy hogyan fizethet egy külsős vállalat két és félszer annyi pénzt, mint az Apple egy hibáért, amihez igazából semmi közük nincs. A hivatalos információk szerint azzal védték le magukat, hogy a kliensüket megfelelően szeretnék tájékoztatni a kritikus hibákról és sebezhetőségekről, így akár évekkel megelőzhetik a bajokat.

Ha visszaemlékeztek, akkor hónapokkal ezelőtt ért véget az Apple és az FBI ügye, ahol a szövetségieknek hosszas hónapok után sikerült feltörniük egy iPhone 5c készüléket egy külsős cég által. Reméljük, hogy az elkövetkezendő hónapok, valamint évek folyamán a kaliforniai vállalat számára minél több hibát jelentenek vissza, hogy azzal még jobbá tehessék a rendszereiket. Sajnos feltörhetetlen szoftverek nincsenek, viszont a hozzáértő visszajelzések alapján tehetik egyre biztonságosabbá azokat, legyen szó akár iOS-ről vagy a macOS párosáról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Tomi - 2016.08.15. 21:36

    Na és mi van, ha esetleg ez a cég összejátszik az FBI-al, vagy másik cég össze fog játszani, hogy jelentsék jópénzért az észlelt réseket, amiket az FBI fel tud majd használni az iPhone-ok feltörésére?

  2. Alnus - 2016.08.16. 07:19

    A címben mi az az 500 millió ???

Szólj hozzá Te is!