Mégsem tiltja ki Irán az iPhone-okat

HusztiD 2016.08.15. 14:55 iPhone 0 db 95

iran

Még előző hónap végén jött a hír, hogy igen komoly döntésre szánta el magát Irán kormánya, hiszen az iPhone betiltásával fenyegetőztek. Az eset óta csaknem 3 hét telt el, s úgy néz ki, hogy megbékéltek az almásokkal, ugyanis mégis engedélyezik az almás telefonok értékesítését.

A helyi média beszámolója szerint az Iránban lévő kereskedők mostantól hivatalosan importálhatnak iPhone-t. Ugyan eddig is lehetett bizonyos boltokban kapni a telefonból, azonban ezek mindegyike szürke importból származott. Többek között ebből indult ki a múltkori perpatvar, hiszen pont a fekete kereskedelmet akarták vele betiltani.

Sajnos az Apple számára nagyon kis piacot jelent Irán, így hivatalos boltjuk nincs, csupán nem hivatalos viszonteladók vannak jelen. A múltkori hír következményeként egyébként nagyjából harminc százalékkal kúsztak fel az iPhone eladási árai.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a helyzetet, feltehetően ezután sem fogja. Az pedig, hogy lesz-e hivatalos Apple Store Iránban, az még a jövő titka, de mivel igencsak kis potenciál rejlik bennük, így nem igazán fognak érte kapkodni az almások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!