Újabb infók alapján egyáltalán nem lesz okunk panaszra az új MacBook Pro modelleket illetően

HusztiD 2016.08.11. 10:25 Kiemelt hírek, Mac 3 hozzászólás 853

macbook-pro-concept1

A Bloomberg új infókat közölt a hamarosan megjelenő MacBook Pro modellekről. Ha minden igaz, akkor idén nem lesz panaszunk a felhozatalra, hiszen az Apple egy rakás újdonságot pakol a masinákba a már régóta emlegetett OLED érintőpaneltől kezdve a Touch ID-ig.

Az oldal új beszámolójából lényegében olyan dolgokat tudhattunk meg, amelyekről már eddig sejthettünk. Az egyik ilyen, hogy az új gépek valamikor az iPhone 7 bejelentése után kerülnek piacra valamikor a negyedik negyedévben. Pontos megjelenésről most sem szólnak a hírek, de feltehetően már nem kell sokat várni.

A másik dolog az OLED-es érintőpanel. Az új információk szerint az Apple a funkció billentyűket váltja fel vele és lényegében arra fog szolgálni, hogy kiegészítse az operációs rendszert és vele együtt a programokat. Például iTunes terén minden alap dolgot elérhetünk róla, mint a hangerőszabályzás, megállítás, továbblépés és hasonlók. Mi több, elvileg ez azért lesz jobb, mivel szoftveresen megoldható minden, így ha az Apple a jövőben valamilyen új paranccsal vagy funkcióval egészítené ki a macOS-t, akkor az érintőpanelről könnyedén átszabható lesz.

Ha minden igaz, akkor egy Touch ID egyaránt helyt kap a gépen, valahol az érintőpanelt követően. Általa pedig nem csak, hogy feloldhatjuk a szoftvert bejelentkezéskor, de online vásárlásoknál az Apple Pay kapcsán lesz majd nagy hasznunkra. Felmerült az USB C szabvány egyaránt, azonban a jelenlegi forrás nem adott pontos infót, hogy összesen hány darab ilyen port lesz rajta, valamint az sem, hogy a régiek közül mit hagy meg az Apple.

macbook-oled-bar

Elviekben az új MacBook Pro modellekben már az AMD új GPU-ja lesz, amely egy sokkal vékonyabb dizájnt kapott, valamint sokkalta energiatakarékosabb az elődjeihez képest. A Polaris néven emlegetett chip nagyobb teljesítményre képes, ami mellett tökéletesen illik a hordozható eszközökbe, hiszen a chip maga kisebb, és egyben kevesebb áramot igényel. Ezáltal minimális üzemidő javulásra számíthatunk, de persze kérdés az, hogy mennyire karcsúsít a jelenlegi modellhez vastagságához képest a vállalat.

Végezetül pedig ha minden igaz, akkor az Apple módosít a méreteken. Elviekben az új Pro modellek már nem 13 és 15 colos méretekben lesznek elérhetőek, hanem 14 és 16, ami mellett kisebb lesz a kijelző körül a káva. Az almásoknál felmerült, hogy a Pro modellek szintén több színben legyenek elérhetőek, de egyelőre még nem tudott, hogy valóban alkalmazni fogják-e. Az biztos, hogy nem a tavaly megjelent, vékonyodó MacBook formatervét kapják az új gépek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Patrik - 2016.08.11. 16:20

    Eddig nem követtem MacBook híreket de tervezek venni egyet és az új bejelentését várom. A szakiktól kérdezném hogy az Apple mikor szokta bemutatni a MacBook következő szériáját? Idén együtt kerülhet bemutatásra az iPhone-al?

    • HusztiD - 2016.08.11. 17:52

      Ez nagyon változó. Évente ad ki MacBook modelleket az Apple. A 2015-ös modell már egy bő éve kint van, szerintem október-november folyamán esélyes a 2016-os modell megjelenése.

  2. Bigyo - 2016.08.12. 08:16

    Az enyem egy 2015 mid-es. Nem nagyon lattam ennel ujabbat. A cikk arrol nem szol, hogy az AMD chipje gyorsabb is lesz mint a most gepemben talalhato R9 370x?

Szólj hozzá Te is!