Új Bluetooth LE chipen dolgozik az Apple a saját vezeték nélküli fülhallgatójuk miatt

HusztiD 2016.08.10. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 259

28004479315_75fc2a3823_b

A Forbes beszámolója szerint az Apple házon belül egy új Bluetooth architektúrát fejleszt ki. A kaliforniai vállalat még 2013 folyamán vásárolta fel a Passif Semiconductort, akik különféle Bluetooth rádió chipekre voltak szakosodva. Na de miért szeretnének új chipet kifejleszteni? Hát a vezeték nélküli fülesek miatt!

Bizonyára már a könyökötökön jönnek ki az iPhone 7-et körülvevő pletykák. Volt egy korábbi szóbeszéd, amely szerint az idei telefon vezeték nélküli Earpods fülessel érkezik. Nos, ha igazak a mostani hírek és minden jól megy, akkor a következő hónapban valóban egy új, vezeték nélküli fülest kapunk az iPhone 7-hez.

Az Apple házon belül egy új Bluetooth-ra épülő eljárást épít ki. Ez elvileg az új fülesekhez lenne leginkább jó, mivel kiváltképp energiatakarékosabb lenne a jelenlegi Bluetooth szabványoknál. A meg nem nevezett források szerint az alacsony fogyasztású ám viszonylag nagy hatótávval bíró frekvencia kevésbé terhelné a termékeket, ami által mind a füles és a telefon kevésbé merülne. Pontosabb infók ugyan nem derültek ki, de elvileg ennek köszönhetően az új Earpods fülesek bírnák az egész napos zenelejátszást.

Hogy ebből lesz-e valami vagy sem, azt egyelőre nem tudjuk. Mivel ismételten egy újabb pletykáról van szó, érdemes óvatosan kezelni a hírt és nem biztosra venni, hiszen biztosat csak egy hónap múlva, az iPhone 7 bemutatásakor tudhatunk.

Ti örülnétek, ha valóban vezeték nélküli Earpods-szal érkeznének az új telefonok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2016.08.10. 20:57

    Hat ha meg csak most fejleszti akkor hogy mutatna be a telefont 1 hónap múlva? Ráadásul a kékfogban pint az a jo, hogy nem egy cég birtokolja mint mondjuk az Apple. Es amúgy is folyamatosan fejlesztik.. Semmi jo nem lenne belőle h az Apple jönne ki valamivel… A hatótávolság növelést pont a füles szempontjából nem értem. Az egy napos üzem idő meg milyen messze van attól hogy most a füles mindig a táskámban van es bármikor előveszeem vagy akar hónapokig nem… Nem kell vele foglalkozzam

  2. Tóth Márk - 2016.08.11. 08:42

    Apples
    teljesem igazad van.

Szólj hozzá Te is!