Ígéretes, mesterséges intelligenciával foglalkozó céget vásárolt fel az Apple

HusztiD 2016.08.09. 11:57 Apple, Egyéb 0 db 99

turi

Rég adtunk már hírt arról, hogy az Apple felvásárolt volna valamilyen vállalatot. A GeekWire-nek köszönhetően nem olyan régen kiderült, hogy az almások ezúttal a Seattleben lévő Turi-t kebelezték fel, akik a mesterséges intelligenciára szakosodtak.

A jelenlegi hírek szerint a csapat ugyanúgy Seattleben fog tovább tevékenykedni, de elvileg az Apple tovább bővíti az újonnan szerzett csapat létszámát és irodáját. Aki pedig nem ismerné a Turi-t, annak annyit kell tudnia, hogy a jövő technológiáján dolgoznak. Egészen pontosan egy olyan szoftvert hoztak létre, amely képes önmaga fejlesztésére. Hogy ezeket a tapasztalatokat mire használja fel az Apple, azt pontosan nem tudni, de vélhetően nagy segítségükre lesz az iOS és macOS jövőbeli kiadásaikban.

Az Apple egyébként 2015 folyamán vásárolt fel hasonló startupokat, akik a mesterséges intelligenciára szakosodtak. Többek között ilyen volt a Perceptio, VocalIQ, Mapsense vagy a Semetric. Reméljük, hogy hamarosan a Turi csapata is hasznos segítségére lesz kedvenc vállalatunknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!