Hamarosan több kontent lesz elérhető az Apple TV-n

HusztiD 2016.08.05. 17:26 Apple, Kiemelt hírek 0 db 277

apple-tv-siri-2

A kaliforniai vállalat tovább ügyködik azon, hogy még jobbá, sokszínűbbé tegye az Apple TV-t és vele egyben a tvOS-t. A Recode legújabb információi szerint az almások tárgyalásokat folytatnak olyan televízió szolgáltatókkal és egyéb hasonló területre szakosodott vállalatokkal, akik által bővülhet a set-top box kínálata.

Az Apple jelenleg a Netflix, HBO és ESPN triójával diskurál annak érdekében, hogy az ők kontentjeik is minél szélesebb körben elérhetőek legyenek. Elvileg egy univerzális keresőt szeretnének a tvOS-ben, ami által az adott szolgáltatók műsoraira kereshetnek a felhasználók. Hasonló lesz ez a kábeles megoldáshoz, azonban az ígéretek szerint sokkal jobb és könnyebben átláthatóbb lesz.

Az almások ötlete, hogy a nézők számára elérhetővé tegyék, hogy az adott szolgáltatók milyen kontenteket tesznek elérhetővé. Magyarán mondva külön-külön megnyithatjuk a Netflix, HBO vagy ESPN triójának egyikét, majd könnyedén kiválaszthatjuk, hogy milyen műsort avagy filmet szeretnénk megnézni.

Bizonyos források alapján az Apple túl szeretne nőni a televíziós szolgáltatáson, amit már tavaly is hangoztattak a vállalat vezetői. Mint tudjuk, ekkor sokat tettek ennek érdekében, de sajnos ez a szolgáltatók hiányában nem igazán jött össze. A különbség csupán annyi, hogy ekkor egy olyan televíziós élményt akartak közvetlenül a felhasználók számára adni, amiben egy új interfész volt és könnyebben tudtak keresni azért, amiért előfizettek. Most ezt tovább gondolták egy kicsit a szolgáltatók által.

Feltehetően idén már nem, de talán egy következő évi event keretein belül az Apple számos újdonságot jelent be az Apple TV és tvOS kapcsán. Nem utolsó sorban pedig reméljük, hogy Magyarországon is sokkal többrétűbb lesz ez a szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!