Pokemon Go: 100 millió letöltés, napi 10 millió dollár bevétel

HusztiD 2016.08.03. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 433

malik-pokemon-1200

Az App Annie elemzőcsapata nagyon érdekes adatokat közölt a bő három héttel ezelőtt megjelent Pokemon Góról. Mint a címből már kiderült, az alkalmazást világszerte több, mint 100 millióan töltötték le, az elmúlt három hét alatt pedig átlagban 10 millió dollárt hozott napi szinten a Nintendo konyhájára.

Az elmúlt napok folyamán még az Apple is bejelentette, hogy új rekordot állított fel az alkalmazás, hiszen megdöntötte az App Store legtöbb letöltése címet a nyitóhétvégén. Különféle elemzők ekkor úgy számoltak, hogy az elkövetkezendő egy-két éven belül megközelítőleg 3 milliárd dollárra tesz szert a Nintendónak köszönhetően az Apple. Mint tudjuk, az almások minden App Store vagy alkalmazáson belüli vásárlás után 15 százalékban részesednek, míg a maradék 85 a fejlesztők számára megy.

Az elemzők úgy vélik, hogy a Pokemon Go sikere még jó ideig megmarad, s ebből kifolyólag a játékfejlesztők számára egyaránt megnyílik a lehetőség, hogy ők is hasonló alkalmazás fejlesztésébe kezdjenek, amik az úgynevezett kiterjesztett valóságon alapulnak. Illetve a harmadik fél szolgáltatók szintén jól járhatnak a Pokemonnal, hiszen egy-egy integrált, minőségi szolgáltatással akár ők is nagyobb bevételekre tehetnek szert.

A Nintendo hivatalos információi szerint pedig keményen dolgoznak azon, hogy minél több országba eljusson a Pokemon Go. Mint tudjuk, elsőnek csupán pár régióban volt elérhető, ami után viszonylag szélesebb körben elterjedt, mint például Magyarországon. Sajnos azonban vannak még olyan országok, mint Brazília, ahol egyelőre hivatalos forrásból nem letölthető az alkalmazás.

Mi pedig kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz hónapok múlva a Pokemon Góval. Vajon még akkor is tartani fog ez a nagy láz? Feltehetően a jövőben szintén kapunk hasonló elemzéseket, így reméljük azokból minden kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!