625 millió dollárt nyert a szabadalomtroll az Apple ellen

HusztiD 2016.08.02. 17:24 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 633

ipad-iphone-ios9-facetime-hero

Az egyik leghíresebb Apple-trollként számon tartott VirnetX csapata örülhet, ugyanis befejeződött egy tárgyalás, melyet az almásokkal vívtak meg. Ezúttal a bíróság nekik adott igaza, amiért 625 millió dollár ütötte a markukat ami cseppet sem nevezhető csekély összegnek.

A CNBC beszámolója szerint a texasi kerületi bíró, Robert Schroeder 625 millió megfizetésére kötelezte az Apple-t, akik jelenleg még nem kommentálták a témát. Vélhetően a kaliforniaiak nem hagyják ennyiben az  és tovább viszik az ügyet, de ez már egy másik téma. Elvileg szeptember 26-a lesz a visszavágó dátuma.

A VirnetX egyébként jelenleg a FaceTime és iMessage miatt perelte be az almásokat. Szerintük megfizethetetlen károkat okozott nekik az Apple azzal, hogy megszegték a szabadalmaikat. Ennek kapcsán keveslik az összeget és szeretnék, ha a jövőben Amerika szerte betiltásra kerülne a két szolgáltatás, de erre szerencsére nem fog sor kerülni.

A két vállalat egyébként évek óta pereskedik, ugyanis a VirnetX már több szabadalomsértési pert beadott. Mondhatjuk úgy is, hogy a tech világ csak úgy ismeri őket, mint az egyik legnagyobb szabadalomtrollt, ki az Apple vagyonára pályázik. Reméljük, hogy legközelebb nagyobb sikerrel jár Tim és csapata!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Apples - 2016.08.03. 08:44

    Konkrétum nélkül nehéz lenne megítélni hogy troll vagy nem. Mi a konkrét szabadalom amiről szó van?

  2. Alnus - 2016.08.03. 21:56

    Igazad van. Csúnya troll előbb talált ki valamit mint Apple.
    Van ahol ezt lopásnak nevezik, a bíró meg megítélni a kártérítést annak akitől loptak.
    Mitől troll?

Szólj hozzá Te is!