Kanye West szerint az Apple – Tidal párosa árt a zeneiparnak

HusztiD 2016.08.01. 17:26 Apple Music, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 166

tim-cook-iphone-fbi-e1456144532795-2

Az elmúlt év folyamán eléggé provokatív üzeneteket hagyott Kanye West a Twitteresek számára. Hónapokkal ezelőtt például nyilvánosan megkérte Mark Zuckerberg, Larry Page és egyéb tech guruk csoportját, hogy invesztáljanak egymilliárd dollárt az ő ötleteibe. Természetesen ezekből semmi sem valósult meg, ám a hétvége folyamán ismételten érdekeseket tweetelt.

A fenegyerek ezúttal a két szolgáltató, az Apple Music és a Tidal kapcsán emelte fel a hangját, hiszen szerinte ártanak a zeneiparnak. Mi több, annyira felháborodott a dolgokon, hogy már egyből egy találkozót tervezett összehívni a hét folyamán, amin szeretné, ha Tim Cook, Jimmy Iovine, Larry Jackson, Jay Z, Drake és Scooter Braun egyaránt részt venne.

A rapper szerint Jay igazán beadhatná a derekát az Apple számára, s nem kellene úgy viselkednie, mint Steve-nek (vélhetően Steve Jobsra utalt). West szerint ha az Apple tovább várakoztatja a felvásárlást, akkor azzal magát a zenét ölik meg. Elmondása alapján 100 éven belül úgyis halottak lesznek, azonban a gyerekek számára is kell, hogy legyen zene.

kanye

Nagyon úgy tűnik, hogy a rapper valamiért besokallt a dolgokra. Természetesen a Twitteres random hőbörgéséből csupán nagy visszhangot keltett, s vélhetően nem gondolta komolyan a dolgokat. Vagy ha igen, akkor legközelebb erőteljesen el kellene gondolkodnia, mielőtt kiírna valamit, bár ez szinte esélytelen.

Arról pedig, hogy mi lesz a Tidal sorsa, egyelőre nem tudni. Korábban felröppentek bizonyos pletykák, melyek szerint az Apple esélyes lehet a felvásárlására, azonban a legutóbbi hírek szerint a Tidal ezt megcáfolta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!