Mit várhatunk az iPhone 7-től?

HusztiD 2016.07.30. 16:46 iPhone, Kiemelt hírek 6 db 2,076

virtual-home-button

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nyakunkon a következő iPhone modell debütálása, hiszen bő egy hónap múlva hivatalosan lehull róla a lepel. Úgy gondoltuk, hogy ennek apropóján összeszedjük azokat a dolgokat, amelyeket a pletykák alapján már sejthetünk, illetve megtippeljük, hogy a valóságban mi valósulhat meg belőlük.

Eddig megszokhattuk, hogy az Apple kétévente frissíti igazán az iPhone ágat: az páros évben jönnek a teljesen új modellek, míg páratlanban az úgynevezett S szériák, melyek az ezt megelőző év úgymond felturbózott telefonjai. Ez most megszakadni látszik, hiszen a jelenlegi információk alapján hároméves frissítési ciklusra állhat át a kaliforniai vállalat. Na de ne haladjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Amiről hallottunk…

Az iPhone 6s és 6s Plus megjelenése után nem sokkal felröppentek az első pletykák az iPhone 7 kapcsán. Igazából annyiféle-fajta pletykáról olvashattunk, hogy abból Dunát lehetne árasztani. A kezdetek óta felmerült a dupla kamerás dizájn, azonban a szóbeszédek alapján ez csak a Plus avagy Pro modellben köszönhet ránk vissza. Ezek mellett népszerű az a hír, mely szerint jack nélkül érkezik a telefon. Elviekben csupán egy Lightning csatlakozó lesz, az új telefonok mellé pedig opcionálisan megvásárolható lesz egy átalakító.

Az előbb említett pletykák a legvalószínűbbek. Természetesen ennél jóval több hírmorzsáról olvashattunk az elmúlt hónapok folyamán, azonban ezek az eddigi legesélyesebb újdonságok.

Amire számítunk

Nehéz megmondani az eddigi híresztelések alapján, hogy pontosan mire számíthatunk. Legvalószínűbb talán az lesz, amikről eddig is olvashattunk: marad a dizájn és kisebb változások lesznek. A középen átfutó antennacsík eltűnik, talán a Plus modellben megjelenik a dupla kamerás eljárás, valamint eltűnik a jack csatlakozó.

Voltak olyan híresztelések, hogy összesen három iPhone 7 modellt kapunk szeptemberben. Ez mezei hetest, egy Pluszt és egy Prót. Valószínű, hogy csak az első kettőt dobja piacra az Apple, hiszen teljesen fölösleges lenne három készüléket kiadniuk, ha csak minimálisan térnének el egymástól. Na de mit tudna a Pro? Elvileg 256 GB-os változatban egyaránt elérhető lenne, valamint itt debütálna a dupla szenzoros eljárás. Szerintünk erre nem lesz esély, sokkal inkább megmarad a mezei 7-es és a Plus, ahogy eddig is.

apple-iphone-7-renders11

Afölött sem érdemes elsiklani, hogy mi lesz az új modell neve. Amennyiben tényleg nem lesz új dizájn és viszonylag kevés újdonságot kapunk, akkor nem biztos, hogy iPhone 7 lesz az új készülékek neve. Nem olyan régen felmerült egy szóbeszéd, amely iPhone 6SE-ként hivatkozott az új telefonokra. Sokkal inkább ezt tudjuk elképzelni abban az esetben, ha valóban kisebb mértékű lesz a frissítés.

Mi lesz ezután?

Mint azt nagyon jól tudjuk, jövőre lesz 10 éve annak, hogy az Apple kiadta a legelső iPhone-t. Az információk szerint ennek apropóján valamilyen hatalmas meglepetéssel rukkol elő az Apple. Tehát az sem kizárt, hogy lényegében ekkor jelenik meg az iPhone 7, mert az lesz az igazi áttörés, nem a mostani. Szóval idén esélyes a 6SE, jövőre pedig a 7. Ahogy a pletykák korábban már állították, az sem kizárt, hogy hároméves frissítési ciklusra áll át az Apple.

De mégis mi jöhet ezután? 9 évvel ezelőtt, amikor Steve Jobs bemutatta a legelső almás telefont, akkor hangsúlyozta, hogy egy igazán forradalmi készüléket fognak piacra dobni. Ez valóban így is lett, éveken át nem értek a nyomukba a különféle gyártók. Azóta teltek az évek és nagyjából már az összes többi gyártó hasonló minőségű és funkciókkal ellátott telefont dob a piacra. De jövőre lesz 10 éves lesz a brand, így szinte biztos, hogy nagy dobásra készül Tim és csapata. Az is lehet, hogy megismétlik azt, ami 10 évvel ezelőtt volt: valami forradalmi készülékkel állnak elő.

iphonese-4colorlineup-pr_us-en-print

És miért ne tennék? Az utóbbi két negyedévben csökkentek ugyan az iPhone eladások és bevételek, de eddig az elmúlt évek folyamán sosem költött kutatásra és fejlesztésre annyit az Apple, mint most – oké, ebbe benne van a Project Titan, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül. Nyilván Timéknek célja, hogy minél jobb készülékkel álljanak elő, amire lesz kereslet. Lehet, hogy már minden gyártó OLED paneleket használ, de ahogy mindig kiemelik, az Apple sosem az első, hanem a legjobb akar lenni mindenben. Bevezethetnek egy-egy technológiát, ami még nem forrja ki magát kellőképp, de azzal nem biztos, hogy sikert aratnak. Ha várnak, akkor némileg felháborodást okoznak, viszont utána sokkal fejlettebb technológiát kapunk.

Na de milyen újdonságokra számíthatunk jövőre? Ha az eddigi pletykákra támaszkodunk, akkor a következő évi iPhone-ban bemutatkozik az új kijelző, ami nem csak, hogy OLED lesz, de elvileg ebbe a kijelzőbe lesz integrálva az ujjlenyomat olvasó. Ez az jelenti, hogy a fizikális gomb eltűnik a telefonról, helyét pedig egy úgynevezett digitális Touch ID veszi át. Korábban volt szó a vezeték nélküli töltési eljárásról, így talán ezt egyaránt megkaphatjuk, valamint új üvegborítású dizájnt és always-on kijelző szintén esélyes választásnak tűnik.

Szerinted mi lesz?

A kérdés adott. Ti szerintetek milyen lesz a szeptemberben bemutatásra kerülő iPhone 6SE avagy 7? Valamint mit vártok az Apple-től? A 10. évfordulóra milyen újdonságokkal szeretnétek, ha előállnának?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 6 db

 1. Patrik - 2016.07.30. 17:46

  10. Évfordulóra szeretném, hogy a kijelzőbe legyen integrálva a Touch ID, hangszóró, és a kamera is. (Ahogyan erről egy hónapja olvasni lehetett) És legyen az egesz előlap, csak egy kijelző. 0 kávával! Legyen 5 milliméter az iPhone vastagsága. Na ez biztos hogy sikert hozna;)

 2. Bb - 2016.07.30. 18:53

  Az ios nagy előnye, hogy viszonylag egységes a hardware, így könnyebb alkalmazásokat fejleszteni. A home gomb kikerülése ezt szüntetné meg. Szerintem nem változtatnak.

 3. jani_ka - 2016.07.31. 00:19

  OLED Beats 3-GB Ram Fm rádió.

 4. strucc007 - 2016.07.31. 07:03

  Szerintem óriási csalódás lesz az idei modell, és van egy olyan érzésem, h a jövő évi is :(((

 5. Bigyo - 2016.07.31. 11:18

  En nem hiszem, hogy csalodast okoznak majd a szeptemberi modellek. Biztos, hogy lesz par kevesbe utos fejlesztes, de akinek sokkal korabbi modelje van erdemes lesz majd valtania. Aki a frisebb 6-6s szeriaval rendelkezik, azok valoszinuleg nem fognak. Az hogy az antenna csik hol megy jelentektelen dolog, hisz a felhasznalok nagy resze tokban hordja a telefonjat, igy amugy sem latszik. Nekem a design is bejon hisz most is egy 6s+om van. Kis eselyt latok arra hogy valtok, de ez majd kiderul szeptemberben.

 6. Kukume - 2016.08.02. 09:01

  Amiről hallottunk rész: Dunát lehetne rekeszteni. (Nem árasztani)

  Nekem egyébként soknak tűnik a három évente való modell frissítés. Unalmas lenne. De ha ez így van, akkor legalább nem kétévente hanem három kell majd cserélni a készüléket :)

Szólj hozzá Te is!