Nagyjából most talál gazdára az egymilliárdodik iPhone

HusztiD 2016.07.26. 11:57 iPhone 1 db 204

iphone

Az Apple pár órán belül megejti a 2016 Q3-as pénzügyi konferenciáját, ahol nem csak arról számolnak be, hogy milyen bevételeket és eladásokat produkáltak az elmúlt három évben, de akár azt is kijelenthetik, hogy hamarosan új mérföldkőhöz érkeznek az iPhone eladások kapcsán.

Az elemzők szerint valahol 41 és 43 milliárd dollár között zárhatja az Apple a legutóbbi pénzügyi negyedévet, ami 18 százalékos csökkenésnek tudható be a tavalyi 49,6-hoz képest. Ha az iPhone eladásokat vizsgáljuk, akkor olyan 40 millió fogyhatott az áprilistól júniusig terjedő időszakban. Amennyiben helyesek a számítások, akkor június végével megközelítőleg 987 milliót adott el az Apple, ami azt jelenti, hogy nagyjából mostanság talál gazdára a bűvös egymilliárdodik.

Sajnos erre már csak a következő negyedéves konferencián fog sor kerülni, hiszen Tim és csapata biztos bejelenti, hogy eme jelentős mérföldkőhöz értek. A Wall Street elemzői szerint pedig a 2017-es pénzügyi negyedévben végéig visszaeső eladások várnak az Apple-re, azonban onnantól kezdve indulhat el az emelkedés. Tehát jövő év szeptemberével ér véget a 2017 Q4-es pénzügyi év, amivel karöltve fellendülhetnek a telefoneladások – mondjuk ez attól függ leginkább, hogy mivel rukkol elő az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrik - 2016.07.26. 13:26

    Ki tudja, lehet hogy már a WSJ tudja milyen lesz az iPhone 7S (8!?) :)

Szólj hozzá Te is!