Az iPhone-ja segítségével nyerte vissza hallását egy 9 éves fiú

HusztiD 2016.07.25. 15:55 Egyéb, iPhone 0 db 230

joshua

Lisa Jackson, az Apple környezetvédelemért felelős alelnöke egy nagyon érdekes sztorit osztott meg az ABC 7 News számára egy 9 éves fiúról, aki hat évvel ezelőtt vesztette el hallását. A csatornának adott interjúból kiderült, hogy az almás vállalat mikét segített azon a gyermeken, aki számára hosszú éveken át még az orvosok sem tudtak segíteni.

Történetünk fiatal főhőse Joshua Gomez még hároméves korában vesztette el a hallását. Szülei azóta folyamatosan hordták az orvosokhoz, több műtéten is átesett, azonban eddig teljesen sikertelenül jártak. Végül a Stanford Egyetem Children’s Hearing Center állt elő egy megoldással, aminek köszönhetően újra visszanyerte a hallását.

Joshua kapott egy Cochlear Baha 5 csont-transzplantációt, melynek lényege, hogy magát a hangokat a fül belső üregébe továbbítja a csont által, ezzel megkerülve a fül egyéb részeit. Mindehhez pedig egy iPhone áll rendelkezésére, ami lényegében egy mikrofonként működik. Természetesen a telefon külön tudja szedni a különféle zajokat, így Joshua tökéletesen hallja, ha éppen valamilyen háttérzaj van egy beszéd közben, de ugyanúgy képes a lágyabb tónusok felismerésére egyaránt.

És ezért Apple az Apple, mert mindig segít másokon, s megpróbálja jobbá tenni az emberek mindennapjait. Nem ez az első kezdeményezésük, hogy Joshuához hasonló eseteken segítenek, hiszen akár megemlíthetjük a vakokat és gyengén látókat, akikén szintén sokat segítettek az elmúlt évek folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!