Az Apple miatt csökkent az okosórák piaca

HusztiD 2016.07.25. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 214

og_gallery

Az IDC jóvoltából elkészült a legújabb felmérés, melyből kiderült, hogy csökkent az okosórák piaca az előző negyedévben. És erről az Apple tehet, hiszen a top 5 gyártók közül ők az egyetlenek, akiknek csökkenő eladásokat sikerült produkálniuk.

A gyártók összesítettben 3,5 millió készüléket szállítottak le az áprilistól júniusig tartó időszakban, ami 32 százalékos visszaesést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, amikor 5,1 millió óra talált gazdára. A többféle Androidos okosórák terjedésének köszönhetően várható volt, hogy az almások készüléke valamelyest csökkenni fog az elkövetkezendő időszakok folyamán, de ilyen mértékű visszaesésre talán nem sokan számítottak.

Az alábbi táblázatból jól kivehető, hogy Apple Watch-ból a legutóbbi időszakban mindösszesen 1,6 millió darab fogyott. Ez kétmillióval kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, ami 55 százalékos visszaesésnek mondható. Hiába a nagy csökkenés, a kaliforniai vállalat órája még így is megőrizte első helyét a maga 47 százalékos piaci részesedésével.

idc_smartwatches_q2_2016

A második helyre a Samsung jutott, akik 0,6 millió készüléket adtak el. Ők 7 százalékot növekedtek előző évhez képest, míg a Lenovo csupán hármat a szűk háromszázezres eladásaikkal. Az Apple mellett egyedül az egyéb kategóriánál volt visszaesés tapasztalható, ott azonban csak 1  százalékról beszélhetünk.

Talán azért is volt kisebb a kereslet az Apple órájára, mivel sokan már a második generációs modellt várják. Bizonyos pletykák szerint esélyes, hogy a szeptemberi iPhone 7 event keretein belül bemutatkozik az Apple Watch 2, de erre azért még ne vegyünk mérget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.07.25. 20:12

    Sajnos gyengusz ez az Apple watc, minden ez csak nem okos:)
    Mar el is adtam :( ez az én véleményem nem akarok senkit meggyőzni, vitázni.
    Ez a lassú nem okosóra max ér 25000 Ft-ot. Gyerek cipőben van ez még.

Szólj hozzá Te is!