Ígéretes újdonságot kap az Apple Music; petíciót indítottak az Apple egyik szabadalma ellen – mi történt a héten?

HusztiD 2016.07.24. 14:49 Apple, Kiemelt hírek 0 db 108

Nem volt időnk unatkozni ezen a héten sem, hiszen az Apple kiadta az összes szoftvert a bétáktól kezdve, valamint voltak egyéb, nagyon érdekes híreink az Apple Music és az iPhone 7 kapcsán.

shot-on-iphone

Keresztbe tenne az ingyenes zenestreamingelő szolgáltatóknak az Apple

Az Apple egy új javaslatot nyújtott be az Egyesült Államok Royalty Board jogszerző hivatal számára, ami által leegyszerűsítenék az adózást. Vagyis ez csupán nézőpont kérdése, ugyanis a felvetésükkel csak azok járnának jól, akik fizetőssé tették a szolgáltatásukat, akik viszont ingyenessé, azoknak egyáltalán nem fog tetszeni.

Tim-Cook-apple-WWDC-2016-billboard-1548

Bővebben itt.

iTunes Match féle funkcióval bővül az Apple Music

A The Loop egy újabb beszámolója szerint apró, ám annál hasznosabb újítást kap a közeljövőben az Apple Music. Az almások még előző évben rajtoltak el saját zenestreamingelő szolgáltatásukkal, amely azóta kapott hideget és meleget egyaránt, azonban egyre jobb és jobb funkciókat sikerül belepakolniuk az elmúlt időszak folyamán.

Apple-Music

Bővebben itt.

Petíciót indítottak az Apple koncertekkel kapcsolatos szabadalma ellen

Még nincs egy hónapja, hogy megosztottuk veletek az Apple egyik legújabb és egyben sokat vitatott szabadalmát. Mint ekkor kiderült, az almások egy olyan eljárást vázoltak fel, amelyek alapján tiltanák a koncertek alatti kép és videófelvételek készítését. Vitatkozni lehetne arról, hogy jó avagy rossz ötlet ez.azonban vannak, akik teljesen komolyan vették az ügyet és petíciót indítottak ellene.

recording-the-police

Bővebben itt.

Bemutatkozott a rendkívül ejtésálló Gorilla Glass 5

A Corning bemutatta legújabb üdvöskéjét, a Gorilla Glass 5-öt. A bejelentés alkalmával kiderült, hogy voltaképp milyen lesz a következő generációs üveg, amelyet számos, de meg nem nevezett okostelefon gyártó fog alkalmazni az idei év során megjelenő készülékeinél.

gorilla-glass-5

Bővebben itt.

Drónok segítségével javítanak a néhol nehezen elérhető LTE kapcsolaton

Egészen egyedi ötlettel állt elő az AT&T szolgáltató, amely segítségével olyan lefedetlen helyekre vihetik el az LTE kapcsolatot, ahol még a lassabb elérhetőségek sincsenek megfelelően kiépítve. Na és hogyan? Hát a drónok segítségével. Tudjátok, olyan drónok, mint amivel havi szinten kapjuk ezeket a szemkápráztató Campus 2 videófelvételeket.

att-drones-e1468434045647

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megkaptuk a legújabb szoftvereket az Apple-től, pluszban kiderült, hogy az iOS 10 második bétájában részben az iPad Pro modelleknél elérhető a 3D Touch funkció. Volt egy érdekes cikkünk, amiből megtudhattuk, hogy lényegesen lassabb lehet az iPhone 7, mint ahogyan azt várnánk, valamint láthattunk újabb képeket a készülékről, illetve megkaptuk a legújabb Shot on iPhone reklámokat.

threequarer-front-launch-test2_0

A hét második felében láthattunk egy remek iOS 10 beta 3 újdonságok videót, valamint egy iPhone 6s és 7 mintadarab összehasonlító felvételt. Jó hír, hogy India végre-valahára beadhatja derekát az Apple-nek, azonban Iránban mégsem olyannyira fényes a helyzet, mint gondolnánk. Végezetül kiderült, hogy a bankkártyás napok hamar véget érhetnek, végül leghamarabb csak 2021 folyamán számíthatunk az Apple Car-ra.

Ezek jutottak a huszonkilencedik hétre. És mit várhatunk a jövő héten? Új bétákat biztosan nem fogunk kapni, hiszen az Apple ezen a héten mindent kiadott, amit lehetett. Érdemes viszont megjegyezni, hogy már csak szűk 2 hónap van az iPhone 7 bejelentéséig, így addig biztosan fogunk különféle pletykákat olvasni róla.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!