Legális App Store vásárlása buktatta le a torrent oldal tulajdonosát

HusztiD 2016.07.22. 15:55 Egyéb 4 db 722

maxresdefault2

Gondoltátok volna, hogy az amerikai Belbiztonsági Minisztérium valaha is megfog úgy egy torrent oldal tulajdonost úgy, hogy legálisan vásárol az App Store-ból? Úgy tűnik, hogy ez történt legutóbb, ugyanis Arten Vaulint pont úgy kapták el, hogy az Apple digitális áruházából vásárolt meg egy appot.

A világ legnagyobb magán tulajdonban lévő weboldala a KickAssTorrents (KAT), amely az imént már említett ukrán nemzetiségű Artem tulajdonában van. Az utóbbi időszakban olyannyira kinőtte magát a weboldal, hogy még a Pirate Bay-t is megelőzte. A történetünk még tavaly novemberben kezdődött, hiszen a hatóság már ekkor javában figyelte a gyanúsítottat. A KAT oldalára ekkortájt beléptek, így a nyomozók már rendelkeztek az adott IP címmel. Hónapokkal később pedig pont egy App Store-os vásárlásnál sikerült ugyanezt az IP-t azonosítani.

Nem volt nehéz dolga a hatóságnak, hiszen a teljesen megegyező cím alapján már tudták, hogy megtalálták a torrent tulajdonosát, akit kerestek. Mint minden vásárláskor, ilyenkor is készült egy számla, amit a rend szerveinek sikerült megszereznie az Apple-től, így könnyedén beazonosították a gyanúsítottat, majd végül Lengyelországban elfogták.

A jelenlegi információk szerint Artemet szerzői jogok megsértésével vádolják. A KAT értékét 54 millió dollárra becsülték fel, éves szinten pedig 12-22 milliós reklámbevételeket hoz a konyhára. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány évet kap Artem, de abban biztosak lehetünk, hogy egy jó ideig eszébe sem fog jutni a torrentezés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Boki - 2016.07.22. 23:48

  Ennyit arról , hogy az apple nem ad ki felhasználókról adatot :)

 2. Rendes Milán - 2016.07.23. 09:12

  Tudod ha vásárolsz valamit,emailben kapsz értesítést.És az emailt pedig meg tudja nézni a hatóság.

 3. Grrrgo79 - 2016.07.26. 16:46

  Háát, nem értem most akkor csúnya terroristák iphone-járól nem ad ki infót az Apple, de az “ártatlan” torrent-es Robin Hood-ot segít elfogni?
  Ebből nem azt szűrtem le hogy nem fog torrentezni, hanem hogy a büdös életben nem fog az Apple appstore-ból vásárolni!
  (Alig várom hogy engem is elkapjanak mert esetleg ugyanarról az IP címről vásárlok legálisan! az Appstore-ból és ne adj’isten, még torrentezek is a gépemen.)

 4. Grrrgo79 - 2016.07.26. 16:49

  Nem az a helyes kifejezés hogy: “Tudod ha vásárolsz valamit,emailben kapsz értesítést.És az emailt pedig meg tudja nézni a hatóság.” Hanem hogy az ÖSSZES emailt meg kell néznie a hatóságnak, hogy egyet ki tudjanak belőle választani!

Szólj hozzá Te is!