Bemutatkozott a rendkívül ejtésálló Gorilla Glass 5

HusztiD 2016.07.22. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 1 017

gorilla-glass-5

A Corning bemutatta legújabb üdvöskéjét, a Gorilla Glass 5-öt. A bejelentés alkalmával kiderült, hogy voltaképp milyen lesz a következő generációs üveg, amelyet számos, de meg nem nevezett okostelefon gyártó fog alkalmazni az idei év során megjelenő készülékeinél.

Az ígéretek alapján hatalmas változáson esett át a Gorilla Glass. A negyedik generációs üvegek eddig nagyjából 90 centis ejtést bírtak ki úgy, hogy ne törjenek be, azonban az ötödik verzió már egy 1,6 méteres esésre képezték ki úgy, hogy valamilyen kemény felületre érkezik. A Corning adataira támaszkodva az esetek 80 százalékában túléli a zuhanást a kijelző.

Egy felmérés alapján az emberek 85 százaléka ejti le egy évben egyszer a telefonját, míg 55 százalék legalább háromszor.  Sajnos ezek elkerülhetetlen dolgok, hiszen elég egy óvatlan pillanat és máris kirepül a kezünkből a telefon. A Gorilla Glass 5-nek köszönhetően mostantól nyugodtabbak lehetünk, hiszen pont az ejtési tesztekre gyúrtak rá, hogy ne pókhálósodjon be a kijelző egy kis eséstől.

A Gorilla Glass kijelzők jelenleg 4,5 milliárd készülékben vannak jelen. A hivatalos információk szerint a Corning csapta 40 gyártóval van kapcsolatban, azonban pontos nevekről nem számoltak be. A kijelzők egyelőre a gyártók számára érhetőek el, s elvileg az elkövetkezendő hónapok folyamán több készülék már az ötödik generációs üveggel lesz felvértezve. Nagy valószínűséggel a jövőbéli iPhone modellekben is jelen lesz a Corning új komponense.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. John - 2016.07.23. 16:46

    Ideje volt egy kicsit ütésállóbb üveget gyártani!

Szólj hozzá Te is!