Megvannak számlálva a bankkártyák napjai

HusztiD 2016.07.21. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 1 db 482

touch-id-iphone

A Bank of America a napok folyamán bejelentette, hogy Amerika szerte lehet egy nem egészen új eljárással fizetni. Ez pedig nem más, mint az ujjlenyomatos hitelesítési funkció. Úgy tűnik, hogy Tim Cooknak tényleg igaza volt, mikor az Apple Pay bevezetésével azt mondta, hogy belátható időn belül megváltoznak a fizetési szokásaink.

Igaz ez egyelőre csak Amerika szerte van érvényben, mire más kontinensekre és országokba elérkezik, addig még hosszú évek kellenek. De lényeg, hogy a bejelentésnek köszönhetően kiderült, hogy az Államokban jelenleg 70 ezer olyan ATM automata van, ahol lehet a Touch ID-val fizetni.

Igen ám, de sajnos ez nem az Apple Pay, hanem szimplán egy olyan fizetési mód, ami által megadatott a lehetőség az iPhone felhasználók számára, hogy az ujjlenyomatukkal hajtsanak végre tranzakciókat. Persze ez még nem zárja azt ki, hogy ne legyen az embereknek Apple Pay fizetési lehetőségük.

Ezáltal pedig az embereknek nem kell bankkártyát hordaniuk maguknál, így nem kell félniük attól, hogy mi van akkor, ha azt ellopják. Az ujjlenyomat által mindenféle tranzakciót végrehajthatnak az amerikai lakosok. A közleményből kiderült, hogy ez teljesen független a bankoktól, ugyanis a már említett 70 ezer ATM-et a nemzet legnagyobbjaként számon tartott Payment Alliance International tulajdonában van.

Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy belátható időn belül hozzánk is eljutnak ezek a fizetési módok/lehetőségek. Bár egyelőre az Apple Pay terjedjen el szélesebb körben, nyilván utána beszélhetünk majd mi is az ujjlenyomatos fizetésről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.07.21. 16:06

    Egy hír ami nem nekünk szól :)))

Szólj hozzá Te is!