Lényegesen lassabb lehet az iPhone 7, mint várnád

HusztiD 2016.07.18. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 7 db 787

Best-iPhone-6-Plus-Games

A nagyjából két hónap múlva bemutatásra kerülő iPhone 7 nem biztos, hogy hozni fogja a tőle elvártakat, hiszen az eddigi szóbeszédek alapján nem kap új dizájnt, sem OLED kijelzőt vagy vezeték nélküli töltési technológiát. Ha mindez nem lenne elég, akkor a TechTastic csapatának a legújabb számításai sem fogják elnyerni tetszéseiteket, hiszen szerintük még teljesítményben sem hoz igazi áttörést.

Az elmúlt évek folyamán voltak olyan A szériás chipek, amelyek lényeges sebességnövekedést hoztak az előző generációshoz képest. Ilyen volt például az A6, hiszen az A5X-hez képest háromszor gyorsabb, de akár az A7-es processzort szintén megemlíthetjük, ami egyaránt nagy előrelépést hozott. Azóta pedig egyre kisebb teljesítménybéli javulás van, ami részben annak köszönhető, hogy a mai tech tudomány egy olyan szintre ért el, amit nehéz jelenleg megdöntögetni. Lásd például, hogy jelenleg egy iPhone 6s-ben olyan erő van, mint 2-4 évvel ezelőtt a laptopokban. És akkor még nem is említettük a 12,9-es iPad Prót.

Az iPhone 7-ről rengeteg mindent olvashattunk az elmúlt hónapok folyamán arról, hogy milyen lehet. Egy valamiről azonban még mindig nem sokat tudunk, ez pedig az A10-es chip. A korábbi híresztelések alapján valamivel energiatakarékosabb lesz, de hogy mellette milyen teljesítményre lesz képes, arról mit sem hallottunk még.

Apple-A10-benchmarks-780x412

A TechTastic pedig készített egy remek diagramot arról, hogy hogyan teljesítenek az Apple processzorai, s azt is megtippelték, hogy milyen szinten lehet a nemsokára érkező A10-es: az A9 és A9X között. Ergo nem sokkal, de gyorsabb lesz mint az iPhone 6s-ben lévő chip, de egy csipetnyivel lassabb, mint az iPad Próé.

Természetesen nem kell rögtön messzemenő következtetéseket vonni ebből, csupán akkor, ha megjelenik az iPhone 7. Mi reméljük, hogy ennél azért jóval gyorsabb lesz, de ha nem, akkor talán az sem lesz baj, viszont cserébe jó lenne, ha az Apple-nek sikerülne megoldania, hogy kevesebbet fogyasszon, amivel legalább 20-30 százalékot nyerhetnénk az üzemidő kapcsán.

Ti hogy vélekedtek? Legyen sokkal gyorsabb ugyanilyen fogyasztás mellett, avagy inkább megfelelő ez a sebesség, csak fogyasszon kevesebbet?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 7 db

 1. Patrik - 2016.07.18. 19:54

  Lényegesen lassabb?!?!? :D ezt a cikket egy androidos írta? Ha az iPad Pro nektek lassú, akkor gratulálok. :))) ugyan is azzal a sebességgel lesz azonos

  • HusztiD - 2016.07.18. 21:20

   Végigolvastad a cikket? :) Címben is szerepel, hogy lassabb lehet, mint várnád. Az iPhone tulajok már hozzászokhattak, hogy minden évben viszonylag nagy sebességnövekedést hoz az Apple, de ezúttal nem biztos, hogy megüti azt a mércét. És az iPad Próra sem írtuk, hogy lassú :)

 2. Patrik - 2016.07.18. 22:41

  Igen végigolvastam! Viszont én ugy gondolom hogy nevetséges ezt így megfogalmazni. Több helyen is olvastam már hogy nem lesz világi áttörés az A10 chip, “csak” egy iPad Pro teljesítményét fogja nyújtani. Ami szerintem bőven jó. Jelenleg az egész mobil piac stagnál, és egyik gyártó sem tudja megrengetni a világot, hiszen minden létező über-szuper gyorsaságot belepakoltak már a telefonokba/táblagépekbe. Véleményem szerint ma, az iPhone 5S-ben található A7 chip is bőven nyújtja azt a fajta gyorsaságot, amire egy átlaggal használónak szüksége van. És akkor itt nem említem meg az új A10 chipet amit szerintem már óriási feladat lesz túlszárnyalni jelen esetben magának az Apple-nek, illetve a konkurenciának is. A továbbiakban már csak parasztvakítás lesz. De felesleges is lenne már a chipek fejlesztése, inkább az akkumulátorban kéne nagyot alkotni.

 3. Krisz - 2016.07.19. 00:09

  Szerintem inkabb a mobil halozatokkal kellene foglalkozni.
  Ez az uj telo minden evben uncsi szamomra:)
  Viszont itt ukban jo lenne mar 5gvel netezni dehat a 4ig is kamu:))

 4. David - 2016.07.19. 06:03

  Az i5s még mindig bőven jo:)simán megold bármit, röccenés nélkül

 5. Boki - 2016.07.19. 07:55

  I5 nél már az ios 9 is necces apró röccenések itt már jelentkeznek, de ez főleg alacsony töltöttsegű mód esetén jelentkezik. Ios 10-nél viszont elég sokszor loggol szaggat egyes alkalmazásoknál néha simán vannak 1-2 masodperces kesesek vagy uzenet íráskor kisebb késések. Bízok benne hogy ez javulni fog.

 6. Alnus - 2016.07.19. 20:45

  Ez a Patrik diszlexiás?

Szólj hozzá Te is!